Position: hotel888 > 5 >

hvordan lungekræft sprede ?

  

Introduktion


Ifølge Center for Disease Control , så mange som 107. 416 mænd og 89. 271 kvinder er diagnosticeret med kræft i lungerne hvert år . Lungekræft er en særlig skadelig sygdom , der kan hurtigt metastaserer (spread ) i hele kroppen , der forårsager alvorlige helbredsmæssige problemer , herunder i mange tilfælde , død .

Tumor


Lungekræft starter , når DNA af celler i lungen funktionsfejl og mutere. Dette kan ske gennem en række forskellige årsager , især giftige eksponering fra kemiske stoffer i cigaretter eller industrikemikalier . Da DNA muterer , evne til cellen regulere sin egen vækst er truet . Dette bevirker, at cellen at vokse ud af kontrol i store masser kaldet tumorer .

lymfesystemet


Lungekræft tumorer start i lungerne , men sjældent gør at de bliver der, hvis venstre ubehandlet . Små stykker af tumor almindeligt brække af og sprede sig til andre områder af kroppen . Den vigtigste transportform for disse tumorceller er lymfesystemet . Lymfesystemet er et netværk af tunneler forbundet af lymfeknuder at transport en immunsystemet stof kaldet lymfeknuder i hele kroppen . Kræftceller ofte brydes og inficere lymfeknuder , hvilket igen kan sende inficerede celler gennem lymfekar til andre områder af kroppen som hjerte , hjerne eller leveren. Gang i disse nye områder . cellen grene af nye blodkar , at knytte sig til kroppens blod og næringsstofforsyning Dette gør det muligt enkelt kræftcellen til hurtigt at vokse til en tumor i det nye område af kroppen .

blodbanen

Kræftceller kan også bryde ud fra den primære tumor og transporteres til andre områder af kroppen selv blodbanen . Ligesom lymfesystemet , giver blodkar et netværk af kanaler over hele kroppen . Dette giver kræftcellen til at migrere til andre vigtige organer og forårsage sekundære tumorer at udvikle sig.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------