Position: hotel888 > 5 >

lungekræft & brystsmerter

   Brystsmerter er en indikator for en række helbredsmæssige problemer , såsom hjertesygdomme . Dog er brystsmerter også forbundet med visse former for lungekræft . Hvis du oplever hyppige brystsmerter , skal du kontakte din læge straks , da lungekræft spreder hurtigt

Symptomer


Vedvarende brystsmerter er en af de symptomer forbundet med lungekræft . Men det er ikke det eneste symptom , og brystsmerter er ikke udelukkende forbundet med lungekræft . Stadig ifølge iasp-pain. org , ca 25 procent af patienter, som er diagnosticeret med lungekræft oplever vedvarende smerter i brystet .

Årsager


Ifølge National Cancer Institute ( NCI ) , rygning er den mest almindelige årsag af brystsmerter og efterfølgende lungekræft . Andre risikofaktorer omfatter udsættelse for passiv rygning og asbest . Men hvis du oplever smerter i brystet og har ikke oplevet nogen af disse risikofaktorer , bør du stadig se din læge for en diagnose .

Typer


Ifølge NIC , er brystsmerter i forbindelse med småcellet lungekræft . Småcellet karcinom og kombineret småcellet carcinom er de to typer af småcellet lungekræft . Ifølge iasp-pain. org , er den gennemsnitlige prognose for en patient med småcellet lungekræft mindre end fem år, da det hurtigt breder sig .

Diagnose

Hvis du har smerter i brystet og er ryger , eller har røget i fortiden , vil din læge gøre nogle forsøg sammen med en fysisk eksamen at afgøre, om smerten tilskrives lungekræft . Tests kan omfatte : en biopsi i dine lunger , en bronkoskopi at lede efter tegn på lungekræft i din luftrøret , en CT-scanning af maven , hjernen og brystet , en røntgen af thorax , en positron emissions tomografi ( PET ) -scanning til at påvise maligne tumorer i brystet område , spyt cytologi , hvor et mikroskop påviser lungekræft via din slim og en thorocoscopy , en type operation , hvor dine lunger er set på gennem et snit mellem dine ribben .

Forebyggelse /Solution

Hvis du oplever smerter i brystet, se en læge med det samme . Brystsmerter i forbindelse med lungekræft kan være lettet med en foreskreven kortikosteroid , såsom dexamethason . Dine chancer for at inddrive fra småcellet lungekræft er større , hvis fanget tidligt . Ifølge NIC , er småcellet lungekræft generelt uhelbredelige for de fleste patienter . Imidlertid er forskningen løbende bliver gjort gennem kliniske forsøg i et forsøg på at finde en kur . NCI anbefaler , at du deltager i sådanne kliniske forsøg , så på den måde du har en bedre chance for eventuelt at blive helbredt.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------