Position: hotel888 > 5 >

nattesved : overgangsalderen eller lymfom

   Selv om lymfom og overgangsalderen både kan producere nattesved , hver tilstand er en bred vifte af co-symptomer og risikofaktorer . Desuden kan du opleve nattesved uden at gå gennem overgangsalderen , eller som har lymfom . Overgangsalderen, er kendetegnet ved en årelang forstyrrelser i din menstruationscyklus , er en naturlig del af enhver kvindes liv, og intet behov for alarm . Lymfomer, på den anden side , er en potentielt dødelig form for kræft . Derfor må nattesved , der sameksisterer med andre lymfom symptomer vurderes af en læge .

Overgangsalderen Definition


Overgangsalderen refererer til den tid i en kvindes liv, hvor hendes frugtbarhed ophører . De fleste kvinder oplever overgangsalderen i deres sene 40'erne eller i begyndelsen af 50'erne . Selvom overgangsalderen er ofte en tid med fysisk og psykisk ubehag , det er ikke en " sygdom ". Snarere overgangsalderen er en normal del af den kvindelige aldringsprocessen . Efter overgangsalderen vil du ikke længere have perioder , og derfor vil du ikke være i stand til at få børn . Desuden vil din østrogen produktionen stopper . Som et resultat , skal du være fysisk aktiv , og se, hvad du spiser , da faldet i østrogen vil sætte dig på et højere risiko for hjertesygdomme og andre forhold såsom osteoporose .

lymfom Defiinition


lymfom er defineret som kræft i kroppens lymfesystemet . De to vigtigste former for lymfom er kendt som Hodgkin 's sygdom og non- Hodgkin lymfom . Hver type lymfom har yderligere sub-klassifikationer , der er bestemmende behandling og prognose . Samlet set lymfom har en højere overlevelsesrate end mange andre kræftformer , men den forventede levealder varierer afhængigt af, hvilken type lymfom du har . Generelt er 65 procent af mennesker med non-Hodgkin lymfom stadig i live efter fem år , og 54 procent er i live efter 10 år. Den generelle levealder for Hodgkins lymfom er 85 procent i 5 år og 81 procent for 10 år .

Overgangsalderen Symptomer /Risikofaktorer


Overgangsalderen kun rammer kvinder , normalt over 45 år . Det vigtigste umiddelbare resultat af overgangsalderen er standsning af perioder . Hvis du ikke har haft din menstruation i et år , og du er 45 eller ældre , har du sandsynligvis går gennem overgangsalderen . Mens nogle kvinder , der går gennem overgangsalderen erfaring nattesved , er der andre overgangsalderen symptomer , som ikke er typiske for lymfom . Disse symptomer omfatter vaginal tørhed , søvnløshed , hårvækst på dit ansigt og moodiness . Ud over nattesved , har mange kvinder i overgangsalderen hedeture i vågne timer . Personer med lymfom typisk ikke har hedeture . Desuden folk med lymfom har ofte mange symptomer, som du ikke ville finde med overgangsalderen.

lymfom Symptomer /Risikofaktorer

Selvom drenching nattesved ofte opstår under lymfom , er det ikke den mest udbredte lymfom symptom . Før nattesved , er du sandsynligvis mærke en hævet lymfeknude i din kraveben , hals , lysken eller armhuler . I modsætning til hævelse af lymfeknuderne på grund af en infektion , er lymfom noder normalt ikke bud at røre ved. Andre almindelige lymfom symptomer omfatter overdreven kløe ( langt værre end tør hud ) , vægttab og feber . Symptomer som hævede lymfeknuder og udbredt kløe er ikke typiske for overgangsalderen .

Næste trin

Hvis du har nattesved , skal du kigge på dine andre symptomer til at foretage en differentialdiagnose . For eksempel , hvis du er en mand eller en kvinde i din 20'erne kan du selvfølgelig udelukke overgangsalderen . Ligeledes , hvis du allerede har været igennem overgangsalderen , vil du sandsynligvis ikke fortsat oplever symptomer på overgangsalderen år senere . Endvidere at sikre, at der ikke er andre faktorer, der kan forklare dine nattesved . Varmt vejr , tunge tæpper , influenza og infektioner kan alle føre til nattesved . Hvis dine nattesved er ledsaget af en opsvulmet lymfeknude , der ikke gør ondt at røre ved eller nogen anden lymfom " b-symptomer " som kløe , en læge se . Da det er bestemt muligt at få lymfekræft , mens går gennem overgangsalderen , se en læge , hvis du oplever forskellige symptomer på hver betingelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------