Position: hotel888 > 5 >

paraneoplastic syndrom og lungekræft

   National Cancer Institute anslår , at i 202C mere end 219. 000 nye tilfælde af lungekræft , vil blive diagnosticeret i USA . Lungekræft former i væv af lungerne , og der er to slags : småcellet lungekræft og ikke-småcellet lungekræft . Den slags lungekræft er diagnosticeret af , hvordan kræftceller kig under et mikroskop . Lungekræft er en af de kræftformer , hvor paraneoplastic syndromer forventes at indtræffe . Denne artikel undersøger , hvad disse syndromer medføre , og deres indvirkning på sundheden .

Definition af Paraneoplastic Syndromer


Paraneoplastic syndromer opstår , når en kræftsvulst udløser en abnorm immunreaktion . De er hypotese at opstå, når kræft-bekæmpelse antistoffer begynder at angribe raske celler i patientens nervesystem . Dette sker ofte hos patienter, der midaldrende eller ældre , med lunge-, ovarie-, lymfe -eller brystkræft . Paraneoplastic syndromer , men kan forekomme i forskellige organsystemer , herunder neurologisk, endokrine , nyre , hæmatologisk og gastrointestinal .

Symptomer


Symptomer på paraneoplastic syndromer sker gradvist og er ofte påfaldende , før en kræft er blevet diagnosticeret . De omfatter utydelig tale , søvnproblemer , kramper , vanskelighed ved at gå eller synke , hukommelsestab , tab af finmotoriske koordinering , sensoriske tab i lemmerne og svimmelhed .

Paraneoplastic syndromer og Lung Cancer


Lambert-Eaton er en paraneoplastic syndrom , der kan forekomme hos patienter med småcellet lungekræft og er kendetegnet ved ekstrem muskelsvaghed . Småcellet lungekræft kan også producere et stof , der øger hormon niveauer , der forårsager svaghed , højt blodtryk og vægtøgning . Det kan også medføre, at kroppen til at producere en antidiuretisk hormon , hvilket resulterer i væskeophobning , lavt natrium , forvirring og kramper. Småcellet lungekræft er mere tilbøjelige til at producere paraneoplastic syndromer end ikke-småcellet lungekræft .

Behandling

For paraneoplastic syndromer i små-cellet lungekræft , kan det endokrine problemer afhjælpes med kemoterapi , men syndromer påvirker neurologiske system ikke kan. Der er ingen kur for paraneoplastic syndromer , og prognosen er ofte afhængig af den fase af kræft . Medicin kan bruges til at lindre symptomerne , og tale og fysisk terapi kan også være en del af bedringen. Behandle kræft kan lindre nogle af symptomerne på paraneoplastic syndromer .

fremtidige udvikling

Forskere arbejder på at forske i epidemiologi paraneoplastic syndromer , og den fremtidige udvikling kan omfatte antistof test for at hjælpe med at forhindre disse syndromer , bedre terapeutisk indgreb , og en bedre videnskabelig forståelse af deres forekomst . Tal med din læge om , hvorvidt der er nogen kliniske forsøg , du kan være mulighed for at deltage i , og om de ville have nogen gavn for netop din kræft og syndromer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------