Position: hotel888 > 5 >

prostata frø implantat farer

   Også kendt som brachyterapi , prostata frø implantation indebærer placere radioaktive " frø " i prostata , der leverer stråling i området . Når implanteret , frøene-som er på størrelse med et riskorn-afgiver stråling , der langsomt henfalder over tid og bliver inaktive inde i kroppen . Da strålingsdosis kan leveres på tæt hold på prostata væv , mængden af stråling leverede kan være lavere end stråling udføres uden for kroppen

, der er kandidat ?


Skal kræft avanceret nok til at kræve behandling , vil en stråling onkolog vurdere behandlingsmuligheder. Patienter, som kan være en god kandidat til brachyterapi omfatter dem , hvis kræft ikke har bredt ud over prostata , og dem, der er fundet at være på et lavere risiko for urinvejsobstruktion , som er en almindelig komplikation efter brachyterapi implantat kirurgi .

Det er vigtigt at drøfte enhver og alle mulige komplikationer og risici forbundet med brachyterapi med din læge . Disse kan omfatte bivirkninger en patient oplever umiddelbart efter kirurgi og dem , der kan fortsætte som strålebehandlingen begynder at dræbe kræftceller .

Umiddelbart efter


implantation af prostata frø kræver opførelse af en ultralyd sonde ind i endetarmen ved hjælp af nåle til implantatet mellem 50 og 100 frø i prostata , ifølge den amerikanske Brachyterapi Society . Mens nålene er meget tynde og små , der er bivirkninger , der kan opstå umiddelbart , såsom ømhed eller ømhed i prostata området . Blå mærker og hævelser er også normal , men hvis disse fortsat ud over en uges tid eller synes at blive værre , kan disse være tegn på, at kirurgiske komplikationer , såsom afvisning af stråling eller implantering er sket

to ledende Farerne <. /h2 > Fordi prostata hjælper med at kontrollere både urin flow og erektil funktion , implantere frøene har potentiale for alvorlige langsigtede bivirkninger . Den første er permanent inkontinens , hvilket betyder, besvær med at kontrollere urin -funktion , eller endda urinvejsobstruktion , som er den fuldstændige mangel på evne til at urinere via normale midler . Fordi brachyterapi forårsager hævelse og betændelse i prostata , kan disse effekter potentielt kan på kort sigt , eller kan endda være permanent . Ifølge Donald B. Fuller , MD , skriver for den stråling Medical Group , Inc. , er risikoen for at opleve disse farer stigninger afhængigt af patientens alder . For eksempel er en 70- årig patient mere tilbøjelige til at opleve permanente inkontinens end en 50- årig patient .

Impotens


Selv om det kirurgiske alternativ til brachyterapi resulterer i større svækkelse af seksuel funktion , impotens kan også være en risiko for at undergå brachyterapi procedure . Forskere teoretisere , at strålingen kan beskadige nerver , der bidrager til at skabe en erektion , ifølge Prostatakræft Behandling Guide . Fordi brachyterapi giver en mere lokal strålingsdosis , kan resultaterne variere fra intet tab af seksuel funktion til nogle nedskrivninger til at fuldføre impotens . Af denne grund er det vigtigt for mænd , der måtte ønske at få børn til banken sæd før i behandling .

stråling farer

Radioaktive stoffer hjælper med at dræbe eller ændre kræftceller , men denne stråling kan også skade raske celler . Fordi frøene er implanteret i prostata , kan de farer, der er forbundet med brachyterapi adskiller sig fra andre stråling behandlinger . For eksempel er det muligt at passere en af de radioaktive frø via vandladning , som påvirker ikke kun patienten, men også dem omkring ham , der er udsat for frø. Hvis mænd gerne vil overveje at få et barn i det kommende år og en halv , er det en god idé at banken sæd for at forhindre passerer langs stråling for et ufødt barn .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------