Position: hotel888 > 5 >

prostatakræft kirurgi risici

   De hyppigst valgte behandlingsmulighed for prostata kræft er kirurgi , officielt betegnes som en radikal prostatektomi . Den kur sats for kirurgi er fremragende , og de negative bivirkninger er sædvanligvis forbigående. Det er bedst at blive fuldt uddannede og informerede dog om de mindre almindelige , men mere alvorlige prostataoperation risici

Blødning


Mens blodtab er faldet drastisk med brugen af moderne udstyr , er der stadig en 2 til 3 procent chance for blødning under prostata kirurgi . Selv om dette er sjældent , kan nogle mænd kræver en transfusion , så det anbefales , at en patient bank to pints af deres eget blod forud for operationen .

Blodpladerne typisk tager omkring 10 dage at vende , så det er vigtigt ikke at tage aspirin eller vitamin E. De får blodet til at tage længere tid at koagulere og kan føre til alvorlig blødning under og efter operationen .

urinrørets forsnævring


Den urethra er skåret og genetableret i løbet af prostata kirurgi at fjerne prostata . Arvæv kan bygges op ved genetablering anlæg, hvilket medfører urinflowet at falde . Dette kaldes en urethra forsnævring . Normalt udvikler fire til seks uger efter operationen , kan en striktur forårsage belaste og ufuldstændig tømme af blæren , hvilket kan føre til inkontinens .

Ifølge Peter T. Scardino , MD , formand for afdelingen for urologi på Memorial Sloan-Kettering Cancer Center , 10 til 20 procent af patienterne vil opleve en forsnævring . Oftest , behandling indebærer indsættelse af en metal kateter i urinrøret for at strække det berørte område . Hvis ardannelse er særligt tykke , en rækkevidde eller klippe forsnævring kan være nødvendigt .

ureter Obstruktion


En ureter obstruktion opstår i to ud af hver tusind kirurgiske patienter . I sjældne tilfælde kan en af de tynde rør , der fører fra nyren til blæren , kaldet urinledere , få hakker eller bliver fanget i en sutur under operationen . Patienter kan føle en vis smerte eller også kan være fri for symptomer . Betingelsen er dog , kan forårsage nyreskader --- derfor er kirurgi nødvendig for at lindre obstruktion .

Urinary Fistula

Et andet sjældne risiko for prostata kirurgi er en urinen fistel . Dette sker, når kirurgen ikke genindtræde i blæren og urinrøret korrekt , og urin løber ud . Dette kan føre til ardannelse og risiko for inkontinens .

Død

Ifølge Center of Excellence , er risikoen for dødsfald for mænd under 65 år fra undergår en radikal prostatektomi er en ud af 1. 000 . , Der sammenligner med en i 3. 000 for alle kirurgiske procedurer på landsplan. Selvfølgelig er denne risiko øges for ældre mænd og for mænd med yderligere alvorlige medicinske tilstande.

Andre Risici

Selvom usandsynligt , er der risiko for alvorlige komplikationer , som opstår inden for de første 30 dage efter operationen . De omfatter : lungeemboli , betændelse i en vene , urinvejsinfektioner , unormal hjerterytme og hjerteanfald . Hertil kommer , er lungebetændelse en risiko efter generel anæstesi , og sårinfektioner optræder i omkring 1 til 2 procent af patienterne .

Mens nerve-besparende kirurgi er en kirurg første valg , nogle gange er det ikke muligt , og permanent impotens kan medføre .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------