Position: hotel888 > 5 >

testikelkræft diagnose

   Ingen nogensinde ønsker at høre , at de har kræft . Men en diagnose af testikelkræft er ikke en dødsdom : Halvfjerds procent af testikelkræft tilfælde er diagnosticeret på et tidligt stadium , og testikelkræft tendens til at reagere godt til traditionelle behandlinger som stråling og kemoterapi . Kendskab til risici og symptomer på testikelkræft kan hjælpe dig med at komme til lægen før og øge dine chancer for et vellykket resultat

Risici


En familie historie testikelkræft kan sætte dig i større risiko for at udvikle sygdommen. Det er også mere almindeligt hos hvide mænd . I modsætning til mange andre kræftformer , er testikelkræft mere fælles med unge end med alderen . De fleste mænd , der udvikler testikelkræft er i alderen 15 og 34 . Mænd, som har haft et problem med din testikler , såsom en nedsunkne testikler eller unormal testikel udvikling , har større risiko for testikelkræft .

Symptomer


Et symptom på testikelkræft er testikelkræft smerte . Lysken og tilbage kan ondt så godt. Pungen kan føles " tung " eller en testikel kan føle unormalt store eller forskellige at røre ved . Mænd med testikelkræft faktisk kan mærke en klump i testiklen efter gennemgang . Testikelkræft kan også forårsage gynækomasti-udvidelse af brysterne-på grund af mangel på testosteron . Træthed og en generel utilpas fornemmelse kan også forekomme .

Diagnose


En enkel måde at læger søger for testikelkræft er ved at holde en lyskilde op til testiklerne . En usædvanlig masse vil dukke op mod lyset . En mere specifik test er en ultralyd . Denne ikke-invasiv test kan hjælpe med at bestemme , hvor en masse er placeret, og om det er en tumor eller en cyste . Blodprøver kan også afsløre indikatorer for kræft . Hvis en læge har mistanke om testikelkræft , vil han eller hun normalt fjerne de berørte testikel uden at udføre en biopsi . Mænd med kun én testikel kan modtage en biopsi .

Typer /Stages

Processen af diagnoser standser ikke ved opdagelsen af testikelkræft . Der er to typer af testikelkræft , seminoma og ikke-seminoma . Ikke-seminoma testikelkræft spreder hurtigt og vises oftest hos yngre patienter . Seminomer er mere almindelige hos ældre patienter og er mindre aggressive . Kræft vil også blive afholdt . Testikelkræft har forskellige stadier , afhængigt af hvor langt det har spredt sig til resten af kroppen . Yderligere tests , såsom røntgen eller CT -scanninger , kan være nødvendig at iscenesætte kræften .

Behandling

Kirurgi er det første skridt af behandlingen for mænd med testikelkræft . Den kræft testikel er fjernet , og lymfeknuder i underlivet kan også tages ud for at forhindre spredning af kræft . Afhængigt af hvor langt testikelkræft er avanceret , yderligere behandling kan ikke være nødvendig . Yderligere behandling for testikelkræft , afhænger af , om tumor er en seminoma eller et ikke- seminoma . Seminomer behandles med stråling og kemoterapi . Ikke-seminomer behandles med kemoterapi alene .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------