Position: hotel888 > 5 >

tyktarmskræft almensymptomer

   Tyktarmskræft forekommer i væv af tyktarmen , som er en del af fordøjelsessystemet . I 2008 var der 108. 070 nye diagnoser af tyktarmskræft , ifølge National Cancer Institute . Risikofaktorer omfatter være over 50 år , en familie historie tyktarmen eller endetarmskræft , en historie af Crohns sygdom og en historie af polypper

Symptomer


En ændring i afføringsmønster , kan blod i afføringen , diarré , forstoppelse , træthed og uforklarligt vægttab være symptomer på tyktarmskræft . Ubehag i maven , som ikke går væk ( gas smerter , oppustethed ) kan også være et symptom . Se din læge , hvis du har symptomer .

Diagnose


Testning, hjælpe med at diagnosticere kræft i tyktarmen indeholde en fækal okkult blodprøve , en digital rektal eksamen og en barium lavement . En koloskopi kan også tjekke for polypper eller tumorer . Hvis en masse er fundet, vil en biopsi skal gøres for at kontrollere cancervævet .

Behandling


Behandling af tarmkræft afhænger på scenen og omfanget af sygdommen , men de mest almindelige behandlinger er kirurgi , kemoterapi og strålebehandling terapi . Kliniske forsøg er gjort for at udforske nye lægemidler og behandlingsformer

Famous Slips

Berømte mennesker, der har haft tyktarmskræft omfatte: . højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg , Sharon Osbourne , tidligere præsident Ronald Reagan og den baseball-spiller Darryl Strawberry .

Forebyggelse

Et lavt fedtindhold , fiberrig kost kan medvirke til at sænke risikoen for tyktarmskræft . Da fedme og en stillesiddende livsstil kan være risikofaktorer , gør motion og opretholde en sund vægt kan også sænke din risiko . At have de nødvendige screening-værktøjer såsom regelmæssige eftersyn og colonoscopies kan også sænke risikoen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------