Position: hotel888 > 5 >

typer af karcinom

   Karcinom er en kræftform , der stammer i epitelvæv celler . Disse celler er til stede både i huden ( epidermis ) og i foring af indre organer . Forskellige typer af karcinom kan klassificeres efter deres beliggenhed og scene . Adenocarcinom er en karcinom med oprindelse i kirtel epitelceller , mens carcinoma -in-situ og invasivt karcinom henvises til tidligere og senere stadier af kræft hhv. Nogle af de mest almindelige typer af karcinom omfatte invasive duktalt karcinom , der er ansvarlig for hudkræft , og basal og pladecellekræft , som både producerer hudkræft .

adenocarcinom


En adenocarcinom er en karcinom , der stammer i kirtelvæv eller væv ansvarlig for produktion en udskillelse af et stof . Brystet kanaler og lobules er eksempler på glandular væv , hvor adenocarcinomer kan undertiden udvikle sig .

Carcinoma -in-situ


Carcinoma -in-situ beskriver en tidlig fase af kræft . Det er præget af indespærring af kræft til det tynde lag af celler , hvor den begyndte . Carcinoma -in-situ viser , at kræftceller endnu ikke har spredt sig , eller spredes til andre organer i kroppen .

Invasive Carcinomer


Invasiv eller infiltrere karcinomer beskrive kræftceller , der har spredt sig ud over deres hjemegn , og har begyndt at infiltrere andre organer . De fleste typer af brystkræft er invasiv karcinomer .

Invasive duktalt carcinoma

Ifølge American Cancer Society , invasive duktalt karcinom , eller IDC , er den mest almindelige form for brystkræft . IDC begynder i kanalerne eller mælk passager i brystet , og derefter bryder igennem ductal væggen og spreder ind i brystet 's fedtvævet . Når i fedtvævet , har kræft potentiale til at metastaserer og rejse gennem blodbanen eller lymfesystemet.

basalcellekræft

Ifølge American Cancer Society , basalcellekarcinom tegner sig for 80 procent af hudkræft sager . Denne karcinom normalt stammer i sol-udsatte områder , ligesom nakken eller skuldre . Basalcellekarcinom er generelt langsomt voksende , og sjældent metastaserer . Men uden den rette behandling, som den kan sprede sig til andre områder , eller invadere knogler og væv under huden . Ifølge den amerikanske Cancer Society , op til 50 procent af dem, diagnosticeret med en basal celle carcinom vil udvikle en ny inden for fem år

planocellulært karcinom

De øvrige 20 procent af hudkræft-. henhold til American Cancer Society-er planocellulært karcinom . De ofte vises på halsen , ansigtet , ører , læber og bagsiden af hænderne , men de kan også danne i hudsår eller ar overalt på kroppen . I modsætning til basalcellekarcinomer er planocellulært karcinom generelt aggressiv og er mere tilbøjelige end basalcellekarcinomer til metastaserer og sprede sig til fjerntliggende steder i kroppen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------