Position: hotel888 > 5 >

typer af kemoterapi for blærekræft

   National Cancer Institute anslår , at i 2009 over 70. 000 personer vil blive diagnosticeret med blærekræft ( cancer. gov ) . Blæren er det organ , der gemmer urin , og blære kræftformer i foring af blæren og vokser ind i blæren vægge ( cancer. org ) . Den primære former for behandling af denne type kræft er kirurgi , stråling , immunterapi og kemoterapi

Baggrund


Kemoterapi er en form for behandling for blærekræft , og afhængigt af scenen og omfanget af kræft , kan medicin gives på forskellige måder . Kemoterapeutiske stoffer genere og stoppe kræftcellerne fra at kopiere og voksende.

Modes of Administration


Blærekræft kan behandles med intravesikal kemoterapi , hvilket sker ved at levere medicinen ind i blæren gennem et rør indsat gennem urinrøret . Denne type administration tillader kemoterapi for at arbejde direkte på kræftceller i foring af blæren . Hvis der er nogen kræft uden foring af blæren , vil det ikke blive påvirket af denne kemoterapi . Dette bruges primært til den tidlige fase blære kræftformer .

Andre måder at administrere kemoterapi omfatte give piller skal tages gennem munden eller administrerer medicin intravenøst .

Medicin


kombinationskemoterapi , eller bruger mere end en kemoterapeutiske stof ad gangen , har vist sig at være mere effektiv end at bruge ¨¦t stof ad gangen for blærekræft ( cancer. org ) . Kombinationer , der ofte bruges i behandling af blærekræft , ifølge American Cancer Society , omfatter methotrexat , vinblastin , doxorubicin (mærke Adriamycin ) og cisplatin ( denne kombination kaldes M-VAC ) , gemcitabin og cisplatin ( GemCIS ) og carboplatin og et taxan stof (normalt paclitaxel eller docetaxel ) . Andre lægemidler , der kan bruges i behandling af blærekræft omfatter cyclophosphamid ( mærke Cytoxan ) , 5- fluorouracil (5-FU ) og mytomycin C.

Side Effects

Fordi kemoterapi er en systemisk behandling , hvilket betyder at det påvirker celler i hele kroppen , er der en bred vifte af bivirkninger, der kan opstå . Almindelige bivirkninger omfatter kvalme og opkastning , hårtab , tab af appetit , og mundsår . Disse bivirkninger varierer , afhængigt af den specifikke stoffer , der er givet , doseringen og den enkelte. Lavt blodtryk-celletallet er også en almindelig bivirkning ved kemoterapi . En lav hvid-blod-celletal øger risikoen for infektion , kan et lavt antal blodplader årsag blå mærker , og en lav optælling af røde blodlegemer kan medføre træthed . Sommetider læger vil give andre medicin for at hjælpe med at øge blod-celletallet til at bekæmpe disse bivirkninger . Antinausea medicin også bidrage til at afhjælpe eventuelle kvalme og opkastning , der kan opstå .

Clinical Trials

Kliniske forsøg er forskningsundersøgelser , der undersøger nye måder at behandle et medicinsk problem . Mange kræft kliniske forsøg arbejdet på at udvikle nye kemoterapi lægemidler til bedre behandling af kræft . Tal med din læge om , hvorvidt et klinisk forsøg vil være til gavn for dig , og om du er i stand til at deltage . Hun vil være i stand til at forklare, hvad forsøg gøres , og hvad hver enkelt er ved at undersøge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------