Position: hotel888 > 5 >

adenocarcinom definition

   Adenocarcinom er en type kræft, som påvirker lungerne . Kræft er en ikke-småcellet type, der kan udvikle sig på den yderste kant af lunge og under foring membran i bronkierne . Det er muligt for adenocarcinom at sprede sig til andre områder af kroppen , herunder hjernen , som sygdommen skrider frem uden behandling

Symptomer


adenocarcinom præsenterer symptomer, der ligner andre lungekræft former . Symptomerne er bl. a. hvæsen , åndenød og hæshed . En hoste med muligheden for at hoste blod op , er ofte til stede . En patient vil have ubehag under forsøget på at trække vejret og synke . Brystsmerter og vægttab på grund af en dårlig appetit reaktion kan forekomme .

Årsag


adenocarcinom er en kræft forårsaget af abnorm cellevækst , der danner en svulst . Da tumor vokser i størrelse , vil det ødelægge områder af lungen . Cellerne i tumor i sidste ende vil sprede sig gennem ud i kroppen . Adenocarcinom er den mest almindelige form for lungekræft , og det er ofte i mennesker, der røg eller regelmæssigt ånde i passiv rygning . Eksponering for radon gas eller asbest er også en årsag til adenocarcinom .

Diagnose


Symptomerne nuværende er de første tegn på , at lungekræft kan være årsagen . En læge foretager en første diagnose af adenocarcinom gennem en evaluering af et sputum prøve . Dette indebærer at tage en prøve af slim hostede op med patienten for at vurdere, om kræftcellerne er til stede . Hvis celler er til stede , vil en lunge biopsi eller bronkoskopi være lavet til at vurdere lungevævet . Områder , der er mistænkelige , vil blive fremmet evalueret med en fin nål aspiration procedure , der tager en lille prøve af celler i området til at bestemme form for kræft .

Behandling

Behandlingen af adenocarcinom afhænger af placeringen af tumor , og om cellerne har spredt sig. I nogle tilfælde kan svulsten fjernes . Hvis dette er tilfældet , er kemoterapi behandling, efter operationen , da det øger chancen for en fuld helbredelse . Hvis kræften har spredt sig , er stråling og kemoterapi , der anvendes til at målrette alle områder af kræft .

Forebyggelse

Forebyggelse indebærer reduktion af de faktorer , der forårsager adenocarcinom . En person skal fjerne rygning og deres eksponering for passiv rygning . Der er behandlingsplaner , der bistår med at holde op med en rygning vane . Have dit hjem testet for radon eksponering anbefales til sikkerheden for alle beboere . Ældre huse bør også testes for asbest , da dette byggemateriale ikke er sikkert . Asbest skal afprøves og fjernes af en professionel på grund af farer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------