Position: hotel888 > 5 >

at spise sundt med lungekræft

   Når du står over for lungekræft , kostvalg bliver en vigtig del af din behandlingsplan . Sund kost kan hjælpe med at holde din styrke i løbet af din behandling og forbedre din generelle sundhed , hvilket igen kan hjælpe dig med at bekæmpe din lungekræft . Lungekræft patienterne ofte svært ved at holde deres vægt op , hvilket kan være til skade for inddrivelse , så det er afgørende for omhyggeligt styre dine spisevaner , mens der beskæftiger sig med sygdommen

Know What You står


Tab af appetit og vægttab er erfarne med alle typer af kræft , men ifølge Cancer Research UK , lungekræft patienter synes at være mere modtagelige . Vægttab i forbindelse med lungekræft begynder ofte før diagnosen . Seks ud af ti patienter med lungecancer mister en stor mængde af vægt , før de selv får stillet diagnosen , og dette betydelige vægttab ofte spiller en rolle i at identificere sygdommen .

Mens går igennem lungekræft behandling , kan patienterne opleve anoreksi , eller tab af appetit-denne betingelse er ikke forbundet med anorexia nervosa , den spiseforstyrrelse-og kakeksi ( wasting syndrome ) . Kakeksi forekommer normalt i de senere stadier af lungekræft og kan ikke vendes ved blot at spise mere . Læger er usikre på årsagerne til kakeksi men tror kræft kan fremskynde metabolismen . Arbejde med din læge om at udvikle en plan for at beskæftige sig med tab af appetit og overvåge dig selv for tegn på kakeksi er vigtige dele af din lungekræft behandling og styring af en sund kost plan

Hvad skal spise


Frugt høj i flavonoider , fedtfattige mejeriprodukter , fødevarer med højt lutein ( spinat , collards , broccoli ) , tomater og grøn te har alle vist sig at reducere risikoen for at udvikle lungekræft . Gøre dem en del af din kost , hvis du har været diagnosticeret kan hjælpe . Ud over disse specifikke fødevarer , er der ingen bestemte fødevarer eller lungekræft kost planer, der har vist sig at have en indvirkning på behandling . I modsætning til populær tro , ifølge American Cancer Society , kan det være hensigtsmæssigt for patienter i behandling til også at omfatte højt fedtindhold , højt kalorieindhold fødevarer i deres kost ved siden af deres sundere valg på at bekæmpe vægttab .

Spise små måltider flere gange om dagen kan hjælpe med at holde din energi op , og måltid udskiftning shakes kan hjælpe , hvis du ikke føler op til et helt måltid . Din læge kan hjælpe dig udarbejde en kostplan , der tager højde for din sygehistorie .

hvad man skal undgå


Alkohol bør undgås , mens du er i behandling , men medmindre rådgivet dem af din læge , de fleste fødevarer er fair spil . Vær forsigtig med at tilføje vitamin-og mineraltilskud til din spise plan . Visse vitaminer og mineraltilskud kan påvirke din behandling , og bør ikke bruges til at kompensere for mangler ved kosten , medmindre andet er angivet af lægen.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------