Position: hotel888 > 5 >

brystkræftbehandling & forebyggelse

   Den ukontrollerede vækst af unormale celler , er, hvordan kræft er defineret . Det er disse unormale celler , der forårsager den mest almindelige kræftform blandt kvinder-brystkræft . Selv om det er almindeligt , er det også en cancer , der kan forebygges og behandles . Du skal bare nødt til at uddanne dig selv om sygdommen , dens risikofaktorer og hvornår de skal se din læge

Kend din risiko


Der er flere risikofaktorer , der kan øge dine chancer for at udvikle brystkræft . Kendskab til dine risikofaktorer er det første skridt i forebyggelsen .

Genetik er den første risikofaktor , der absolut ikke kan ignoreres . Kvinder , hvis mødre eller søstre der enten har overlevet brystkræft eller har mistet deres kamp med sygdommen , er i større risiko for at udvikle det selv .

Alder er en anden faktor , som brystkræft er mere udbredt blandt ældre kvinder . Men det betyder ikke, yngre kvinder ikke kan diagnosticeres .

En anden faktor er hormoner , især østrogen og progesteron . På grund af disse hormoner , typisk kvinder, der begyndte menstruation tidligt , oplevede overgangsalderen sent eller deltaget i hormonsubstitutionsbehandling , finde sig selv i en større risiko for at udvikle denne sygdom
/>
Udfør en Self-eksamen
Uanset om du føler du falder ind under en af risikofaktoren kategorier eller ej , bør du begynde at udføre en selvstændig bryst eksamen med den tid, du når 20 . Mens din primære mål bør være at tjekke for klumper under og omkring dine bryster , brystvorter og armene området, bør du også være kontrol for decharge fra dine brystvorter , fortykkelse af huden på eller omkring dine bryster og en ændring i størrelsen af dine bryster .

Ved alderen 30 , skal du være undergår brystet eksamener mindst en gang om året i løbet af din fysiske med din læge , og efter alder 35 eller 40 , er du nødt til at begynde lave en aftale om en årlig mammografi .

Diagnosticering Breast Cancer


Hvis der under nogen af ovennævnte eksamener , du eller din læge opdager noget usædvanligt , kan han for yderligere test til enten diagnosticere dig med brystkræft eller udelukke det helt .

Et af de eksamener , han ordrer kan en ultralydsscanning . Billederne er skabt ved hjælp af højfrekvente lydbølger , hvis billedet viser det faste er solid , betyder det det er kræft . Hvis det er fyldt med væske , den er ikke- kræft .

En biopsi kan også bestilles at bekræfte, om det faste er kræft . Under en biopsi , er en nål indsættes i klumper , fjerner cellerne til test . I nogle tilfælde kan en del af de fikserede blive fjernet kirurgisk , så lægen at undersøge det under et mikroskop , og træffe afgørelse.

Behandling af kræft

Når brystkræft er blevet diagnosticeret , er det iscenesatte , eller normeret . De tal, der bruges som regel fra ét til fem, og jo lavere tallet er, jo mindre alvorlige kræft . Scenen er , hvad lægen bruger til at afgøre hendes behandlingsforløb . De to former for behandling anvendes, er lokal og systemisk .

Under lokal behandling , er kirurgi ofte bruges til at fjerne enten en del af det faste , eller i alvorlige tilfælde , hele brystet . Kirurgi er generelt følger strålebehandling , som er brugen af høj-energi stråler der udsendes fra en maskine til et lokaliseret område af kroppen . Stråling er effektiv til at ødelægge kræftceller og hæmme deres vækst . Dette hjælper med at forhindre kræft fra tilbagevendende .

Systemisk behandling bruges til at stoppe kræftcellerne i at sprede sig i hele kroppen . Den mest almindelige form for denne behandling er kemoterapi , som bruger cancer -dræbende medicin for at forebygge celler fra dividere , multiplicere og spredning . De lægemidler er enten administreres gennem en I. V. eller i form af en mundtlig pille .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------