Position: hotel888 > 5 >

hvad er de behandlinger af kræftpatienter ?

   Kræft er en gruppe af sygdomme forårsaget af out-of -control væksten af unormale celler . Kræft kan forekomme overalt i kroppen og kan spredes til andre dele . Hud -, lunge- og brystkræft er den mest almindelige typer , ifølge National Cancer Institute . Tidlig påvisning og behandling kan øge risikoen for at overleve kræft . Behandlingsmetoder varierer afhængig af typen og sværhedsgraden af kræft

Kemoterapi


Kræftceller , ligesom alle celler i kroppen , reproducere ved at dividere i nye celler . Mens nogle celler i kroppen kløft på en langsom , deler kræftcellerne meget hurtigt . Kemoterapi er en medicinsk behandling med henblik på at ødelægge eller bremse antallet af nye celler . Afhængigt af hvor alvorlig kræft er , kan kemoterapi helt ødelægge de celler, uden at efterlade påviselige spor , holde kræften i at brede sig til andre dele af kroppen , eller give lindring af symptomer . Fordi det tager sigte på hurtigt at dividere celler i almindelighed , kan det ødelægge raske celler og give bivirkninger , herunder kvalme og opkastning , hårtab , sår i munden og smerte . Kemoterapi kan tages oralt , som en creme eller som injektioner gennem en IV eller i muskler og arterier .

stråling


Denne form for terapi anvender en høj dosis af stråling til at dræbe eller bremse væksten af kræftceller . Det kan gøres som en ekstern behandling med en stråle rettet mod det område med kræft , eller det kan gives internt . Selv om selve behandlingen ikke gør ondt , kan det medføre ubehagelige bivirkninger , herunder diarré , kvalme og opkastning , hævelse , hårtab i det område, der behandles og mund problemer . Bivirkninger såsom ledsmerter og infertilitet kan også forekomme seks måneder eller længere efter behandlingen stopper

Kirurgi


Kirurgi kan bruges på mange forskellige måder at behandle kræft . Tumorer , der ikke har spredt kan fjernes gennem kirurgi . I hudkræft , kan fjerne en ondartet modermærke helt fjerne kræften og kan udføres som en ambulant procedure . Større tumorer kan kræve indlæggelse efter operationen . I nogle tilfælde kan en eller flere behandlinger anvendes inden operationen for at formindske kræft , eller bagefter for at forhindre yderligere spredning . Kirurgi kan også bruges til at tage en prøve , eller biopsi af den formodede tumor at afgøre , om det er kræft , samt bestemme sygdommens stadium . Kryokirurgi er en teknik , der ødelægger unormale celler ved nedfrysning dem med flydende kvælstof .

målrettet terapi

målrettet terapi er en forholdsvis ny terapi fra 2009 , der bruger narkotika og andre stoffer for at finde og ødelægge kræftceller mens den anden celler i kroppen intakt . Der er flere forskellige typer af målrettede terapi . Enzymhæmmere blok enzymer , der fortæller kræftceller til at vokse , der holder tumor fra at få større . Apoptose-inducerende lægemidler dræber cellerne ved at målrette de dele af cellen , der kontrollerer dens liv og død . Angiogenesehæmmere langsom vækstrate , som forhindrer celler fra fodring off nærliggende raske væv . Disse medikamenter kan give bivirkninger i lighed med kemoterapi , herunder kvalme , hårtab og blodmangel .

Overvejelser

Nogle former for kræft kan kræve mere end én type behandling , og hvis man ikke arbejder en anden kan blive retsforfulgt . Alternative behandlinger , herunder brug af aromaterapi , kan ændringer i kost , urter og akupunktur bruges til at supplere den mere aggressive behandling . Du bør konsultere din onkolog , før du tager nogen nye medicin eller kosttilskud .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------