Position: hotel888 > 5 >

kemoterapi metoder

   Afhængigt af narkotika , der skal gives og hvilken type kræft , der behandles , er , at kemoterapi leveres på forskellige måder. Disse metoder omfatter : . oral ( PO ) , intravenøs ( IV ) , intramuskulær ( IM ) , målrettet eller regional og lokal

Mundtlig kemoterapi og Aktuel kemoterapi


Mundtlig kemoterapi gives gennem munden , som regel i pille , kapsel eller flydende form . Det er den mest ligetil metode og kan normalt gives i hjemmet . Simpelt som metode kan være, patient compliance er en af de største forhindringer for en vellykket kemoterapi .

Nogle patienter lider symptomer på opkastning , ekstrem kvalme eller diarré , påvirker deres accept af narkotika og reducere deres overensstemmelse med retningslinjerne i forbindelse med dosering og hyppighed . Andre har svært ved at huske hvor meget og hvor ofte til at tage medicinen , om der skal tage det på en hel eller en tom mave , osv. -alle detaljer, der har stor indflydelse på effekten af kemoterapien .

Aktuelt kemoterapi kommer i form af en creme , salve eller lotion og anvendes direkte på huden . Dette er en metode, der normalt anvendes til behandling af visse former for hudkræft .

Intramuskulær og intravenøs


Udtrykket parenterale bruges til at beskrive kemoterapi, gives intravenøst , intramuskulært eller subkutant . Intravenøs kemoterapi er den mest almindelige form af de tre . Med intravenøs kemoterapi , er en infusion af narkotika og saltholdige injiceres direkte ind i patientens blodbanen . Fordi IV kemoterapi er en systemisk måde at bekæmpe kræft , er hver celle i kroppen udsat for narkotika . Det stof påvirker raske celler samt kræftceller .
I IV kemoterapi , er en lille nål der er knyttet til et kateter indsat i en vene , sædvanligvis i hånden eller underarmen . Kateteret er knyttet til en IV-drop taske , der er hængt fra en stang . Væsken er drevet ned af tyngdekraften .

Intravenøs kemoterapi 's fordel er , at stoffet er fordelt straks ind i blodet. Dette er dog bliver ufordelagtigt når en patient har en høj grad af kræftceller i sit perifert blod . Den hurtige effekt af lægemidlet på kræftceller , kan forårsage store giftige rester, der kan overvælde kroppens evne til at skille sig af det . Lever, nyrer og andre organer kan blive udsat for uacceptabel stress , som kan forringe deres funktion og muligvis vise sig fatalt .

Intramuskulær kemoterapi indebærer indsprøjtning i en muskel . Kemoterapi administreres på denne måde er absorberet i blodet langsommere end kemoterapi administreres intravenøst , og dens virkninger er længere varighed end IV .

Subkutan ( SQ eller SC ) svarer til intramuskulær kemoterapi og indebærer injektion af stoffet under huden . Som i intramuskulær kemoterapi , spreder injicerede stof gradvist fra placeringen af injektion i blodet og lymfesystemet . Dette er klart mere fordelagtigt end IV kemoterapi . Da lægemidlet ind i kredsløbet over en længere periode , den systemiske toksicitet, som IV kemoterapi ofte bringer undgås . Grunden intramuskulær og subkutan injektioner er mindre hyppigt anvendt, fordi et stort antal lægemidler irriterer og måske endda skader muskler og hud væv .

Regional


Regional eller målrettet kemoterapi administreres , når der er behov for at direkte anti-cancer medicin til en præcis område af kroppen . Dette sker i et forsøg på at koncentrere stoffet i regionen af svulsten og samtidig minimere lægemidlets effekt på resten af kroppen . Eksempler på regionale kemoterapi omfatter intraarteriel , intravesikal , intrapleural , intraperiotneal og intratekal .

Intra-arteriel indebærer injektion af stoffet direkte til arterie , der leverer blod til det område af tumor . Dette bruges med lever- eller ben tumorer . Intravesikal indebærer injektion i blæren . Ofte dette bruges til tidligt stadium af blærekræft . Intrapleural indebærer injektion i brysthulen mellem brystvæggen og lungerne . Dette bruges for kræft , der udvikler sig i foringen af lungerne eller i brystkræft , som har spredt sig til membranen rundt om lungerne og foring af brysthulen . Intraperitoneal indebærer injektion i bughulen . Dette er administreret til nogle faser af kræft i æggestokkene, nogle vedvarende kolon kræft , og kræft i tillægget , der har spredt sig ekspansivt i maven . Intratekal indebærer injektion i væsken omkring rygmarven og hjernen . Det bruges til behandling af cancer celler i det centrale nervesystem .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------