Position: hotel888 > 5 >

kræft i æggestokkene syndrom

   Arvelige bryst-ovariecancer syndrom er en term, der anvendes til at beskrive en arvelig faktor, læger mener forårsager pårørende til at udvikle brystkræft og /eller æggestokkræft . Forskning har vist, at mange berørte familier har muterede gener , der fører til kræft . Gennem afprøvning , er det muligt at identificere udsatte familier og træffe forebyggende foranstaltninger for at beskytte andre familiemedlemmer

Risikofaktorer


Arvelige bryst ovariecancer ( HBOC ) syndrom er defineret ved visse funktioner i en familie . De omfatter en historie både æggestokkene og brystkræft , en tidlig debut af brystkræft ( normalt før de fylder 50 ) , en højere sandsynlighed for bilaterale kræft , der udvikles i begge æggestokke eller begge bryster uafhængigt en øget chance for tumorer på organer såsom prostata , og arv af en autosomal dominerende mønster-et lodret transmission gennem begge sider af familien . Folk , der er af Ashkenazi jødiske afstamning eller har en familiær disposition for mandlige brystkræft er på en endnu højere risiko for HBOC .

Betydning


Der er to brystkræft gener-BRCA1 og BRCA2 . Ifølge Women's Cancer Network , har en i 500 mennesker en mutation i et af disse gener . Omkring 10 procent af kvinderne i USA vil udvikle brystkræft , og 2 procent vil udvikle kræft i æggestokkene . Men kvinderne med arvelig brystkræft ovariecancer syndrom har en meget højere risiko for at udvikle den ene eller begge kræft-op til 980 procent . Satsen for mutation er endnu højere blandt Ashkenazi jødiske individer .

Test


Folk , der er bekymrede for deres families historie eller risiko for at udvikle ovarie -og /eller brystkræft , bør spørge deres læge om genetisk rådgivning . De kan også være i stand til at gennemgå gentest . Undersøgelse er afsluttet ved at indhente en blodprøve fra et familiemedlem , der er blevet diagnosticeret med enten kræft . Hvis testen viser, at der er en mutation i enten BRCA1 eller BRCA2- genet , kan andre slægtninge testes for at afgøre , om de har arvet det samme gen .

Overvejelser

Kvinder med genmutationer bør foretage månedlige selvstændig bryst eksaminer fra 18 år og op . Når de ramte 25 til 30 år gamle, bør de gå til lægen årligt for en mammografiscreening og mammografi , samt en gynækologisk undersøgelse. Deres læge kan selv anbefale teste mere end én gang om året , at være på den sikre side . I alderen mellem 30 og 35 , bør kvinder have både en CA 125 blodprøve og en transvaginal ultralyd to gange om året . De blodprøve måler mængden af protein frigives i blodbanen af kræft i æggestokkene celler . Regelmæssig måling vil hjælpe skærmen for kræft i æggestokkene . Den transvaginal ultralyd indebærer en stav sat ind i skeden for at vise , hvis der er tumorer i eller omkring æggestokkene . Kvinder , der er i risiko for arvelig bryst- kræft i æggestokkene syndrom bør også overveje at bruge p- piller , hvis de stadig har menstruation , fordi de kan reducere risikoen for kræft i æggestokkene . Andre ønsker måske at få deres brystvæv , æggestokke og /eller æggeledere fjernet som en sikkerhedsforanstaltning , når den fødedygtige er komplet .

Symptomer

Kvinder skal være opmærksomme på symptomer på kræft i æggestokkene . De omfatter smerter i bækkenet eller maveregion , oppustethed , en fuld følelse eller svært ved at spise , og urinvejssymptomer . Mange kvinder rapport symptomerne er konstant og skildrer en ændring fra deres typiske helbred . Antallet af symptomer og hyppighed, hvormed de forekomme, er vigtig viden , når diagnosticere kræft i æggestokkene . Hvis symptomerne opstår hver dag og vare mere end to til tre uger , bør en kvinde se hende gynækolog .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------