Position: hotel888 > 5 >

radiologiske årsager til kræft og lymfom

  

Introduktion


Stråling bølger af energi , der udsender fra en bestemt kilde . Selv om mange typer af stråling er harmløse , nogle har potentiale til at påvirke den genetiske DNA af celler i kroppen , i henhold til American Cancer Society . Disse ramte celler ofte udvikler sig til kræft og lymfomer , der spænder fra hudkræft til leukæmi .

Baggrund stråling


Naturlig baggrundsstråling er low-level stråling, mennesker udsættes for på en regelmæssig basis . Baggrundsstråling kan komme fra sol systemet eller fra naturligt forekommende grundstoffer i jorden . I de fleste tilfælde er denne form for stråling ikke forårsager kræft eller kun forårsager kræft over en lang periode med eksponering , ifølge American Cancer Society . En undtagelse til dette er radon . Radon er udsendes fra naturlige radioaktive mineraler i jorden , og hvis ikke forhindret , kan kanaliseret ind i hjem på toksiske niveauer , hvilket kan føre til kræft .

medicinsk stråling


Medicinsk stråling er en af de mest almindelige former for stråling mennesker udsættes for . Dette kan ske gennem procedurer, som f. eks X-stråler eller fra behandlinger såsom strålebehandling for kræft . Ifølge den amerikanske Cancer Society , leukæmi og andre knoglemarv kræftformer er den mest almindelige at opstå som følge af eksponering for medicinsk stråling . Heldigvis , i de fleste tilfælde ( såsom med røntgenstråler ) , træffes der foranstaltninger til at begrænse mængden af stråling kroppen er udsat for , såsom bly beskyttelse forklæder og begrænset eksponering gange .

Syntetisk stråling

Syntetiske stråling kommer fra test af våben -og erhvervs-og erhvervsmæssig eksponering . Mest almindeligt , kræft bryder ud i arbejdsmiljøer , hvor de rigtige forsigtighedsforanstaltninger er ikke truffet for at forhindre eksponering . Kræft fra syntetiske stråling har primært været set i lungekræft undersøgelser ( som dem udført af Sygdomsforebyggelse Institut-Strang Clinic i New York ) for efterladte for den nukleare bombninger af Hiroshima og Nagasaki . Undersøgelser foretaget af Institute of Medicine finansieret af den amerikanske Army Medical Research og Materiel Kommando er også stadig gøres om militære eksponering for tropper, der kom i kontakt med nukleare materialer i våben tests under Den Kolde Krig .

ultraviolette stråler

Ultraviolet ( UV ) stråler er en af de mest viste radiologiske årsager til kræft . Ifølge den Skin Cancer Society , overeksponering for UV- stråler fra direkte sollys , og selv solarier har vist evne til at forårsage hudkræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------