Position: hotel888 > 5 >

rygestop & kræftrisiko

   Brug af tobak er den største forebygges dødsårsag i USA . Cigaretrygning er den mest almindelige form for brug af tobak . Selv om risikoen for hudkræft er stadig højere for folk, der har op med at ryge end for dem , der aldrig har røget , sparker den vane kan reducere fremtidige risici for en række kræftsygdomme markant

Lung Cancer


Stop cigaretrygning er en effektiv måde at skære risiko for lungekræft . En undersøgelse foretaget af Asia -Pacific kohorteundersøgelser Samarbejde offentliggjort i American Journal of Epidemiology konstateret, at holde op med at ryge kan mindske risikoen for at dø af lungekræft med op til 70 procent , ifølge Science Daily . National Institute of Health ( NIH ) undersøgelser rapporterer, at lungekræft risici for mandlige rygere kan være næsten 2. 000 procent højere end for ikke-rygere . NIH undersøgelser liste lungekræft risici for kvindelige rygere 1. 200 procent højere end for kvindelige ikke-rygere .

Breast Cancer


rygestop kan mindske risikoen for brystkræft . Science Daily citerer en undersøgelse offentliggjort i Journal of Cancer Epidemiology viser , at kvinder , der har røget en pakke cigaretter om dagen i mindst ni år er 59 procent mere tilbøjelige til at udvikle brystkræft .

kræft i spiserøret


Cigaretrygning er også knyttet til kræft i spiserøret . Stigningen i risikoen er kumulativ . Efterhånden som flere cigaretter røget , er risikoen for kræft i spiserøret stiger . Folk , der ryger i mange år også har en højere risiko end folk , der har røget i en kort periode .

kræft i struben

Rygning er den største enkeltstående årsag til tilfælde af kræft i strubehovedet . Rygestop vil ikke helt fjerne risikoen for kræft i strubehovedet . Men , ifølge tidsskriftet øre-næse hals , ud af 64 larynx cancer patienter, der havde fire patienter op med at ryge mere end 25 år før den betingelse udviklet , havde 10 andre patienter op med at ryge i de seneste år , og 50 patienter var stadig rygere .

Livmoderhalskræft

Ifølge University of Minnesota , kvinder der ryger, er to til tre gange mere tilbøjelige til at blive diagnosticeret med livmoderhalskræft , dysplasi eller humant papillomvirus ( HPV ) . Rygestop kan mindske denne risiko dramatisk . Passiv rygning skaber også lignende risici .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------