Position: hotel888 > 5 >

stadie IV adenokarcinom i lungerne

  

Fakta


adenocarcinom i lungerne er en ikke-småcellet kræft . Det er den mest almindelige form for lungekræft blandt amerikanere . Mange personer diagnosticeret med denne type af lungekræft er allerede på trin IV , når diagnosen .

I trin IV adenokarcinom i lungerne , har kræften spredt sig til andre dele af kroppen . I hjertet, spiserøret og hjerne er alle eksempler på organer , hvor kræft kan metastaserer ( spread) . I trin IV adenokarcinom i lungerne , er kræftceller til stede i mellemrummene mellem lagene af væv denne linje lungerne .

Risikofaktorer


Ifølge Aetna InteliHealth , rygere er 13 gange større sandsynlighed for at udvikle adenokarcinom i lungerne end personer , der ikke ryger . Mennesker, der udsættes for passiv rygning også løber en større risiko for at udvikle lungekræft end personer , der ikke udsættes for tobaksrøg . Gentagen eksponering for radon og asbest vil hæve risikoniveauet for at udvikle lungekræft . Disse kræftfremkaldende stoffer findes ofte i ældre huse . Kræftfremkaldende stoffer som uran , arsen , kulprodukter , benzin og diesel udstødning er blot et par kræftfremkaldende stoffer mange mennesker får udsat for under arbejdet . Personer, som har haft lungekræft før er i risiko for en gentagelse .

Symptomer


Symptomer på trin IV adenocarcinom i lungerne blive svær inden for en kort periode . Ubehag , mens vejrtrækning og åndenød hurtigt udvikle sig til hoste , der producerer blod eller overdreven slim . Den enkelte vil gentagne gange opleve lungebetændelse eller bronkitis . Han kan have smerter i bryst, ryg , ribben og hofter . Andre mulige symptomer er problemer med at synke , og han kan blive hæse , hvis lungekræft har spredt sig til hans spiserør . Han kan lide af et dramatisk fald i appetit og tabe sig .

Diagnose og behandling

Når de enkelte relæer hendes symptomer til hendes læge , kan lægen bestille en x-ray , hvis han har mistanke om lungekræft . Hvis der er mistanke om læsioner på x-ray film en beregnet topografi ( CT ) -scanning eller magnetisk resonans imaging ( MRI ) -scanning vil blive pålagt .

Bronkoskopi eller mediastinoscopy prøver kan bestilles til biopsi af tumorer . Hvis en thoracentesis er bestilt , vil væsker til stede i brystet drages til analyse . Prøverne er undersøgt, og hvilken type kræft det er vil blive fastlagt.

Prognose

Nuværende behandlinger ikke helbrede trin IV adenokarcinom i lungerne . Behandling af dette sene stadium lungekræft består af foranstaltninger til kontrol af symptomerne og forebygge yderligere metastase ( spredning ) , ikke at kurere lungekræft .

Ifølge Aetna InteliCare , kun 17 procent af personer diagnosticeret med trin IV adenocarcinom leve over 5 år efter diagnosen . Den mediane overlevelse for trin IV adenokarcinom i lungen patienter er 8 måneder .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------