Position: hotel888 > 5 >

testikelkræft tegn

   Testikelkræft former i testiklerne , æg-formede kirtler inde i pungen . Mere end 8. 000 mænd blev diagnosticeret med testikelkræft i 2008 , ifølge National Cancer Institute . Testikelkræft er meget behandles , og at kende advarselstegn maksimerer chancerne for en vellykket behandling

Scrotal Symptomer


Ifølge Mayo Clinic , en klump i enten testikel og en følelse af tyngde i pungen er almindelige symptomer på testikelkræft . Den abnormalitet vil ikke nødvendigvis være smertefuld , og kan være ledsaget af en opbygning af væske i pungen .

andre symptomer


Testikelkræft kan give symptomer på andre områder af kroppen . Ifølge National Cancer Institute , kan disse omfatte ømhed i maven, ryggen eller lyske , træthed eller en generel følelse af ikke at være godt . Mayo Clinic har tilføjet , at testikelkræft kan også medføre ømhed eller udvidelse af brysterne .

Detection


Testikelkræft er let opdages symptomer , og ifølge National Cancer Institute , de fleste mænd , der har det opdager de tilfælde, sig selv. Læger kan også mærke abnormaliteter under en rutinemæssig lægeundersøgelse .

Diagnose

En læge, der har mistanke om testikelkræft kan bestille en blodprøve for at kontrollere indholdet af proteiner og andre stoffer , der er højere end normalt , når kræft er til stede i krop . Blodprøver kan afsløre kræft , før tumoren er stor nok til at blive opdaget ved en undersøgelse eller billeddiagnostiske teknikker .

Læger bruger også ultralyd og biopsier at opdage testikelkræft . For biopsier , næsten altid lægen fjerner hele ramte testikel , men i de sjældne tilfælde , at manden kun har en testikel , tager lægen en prøve af væv og fjerner testikel , hvis test viser , at det er kræft .

Fjernelse af en testikel ikke gør en mand impotent eller ufrugtbare .

Behandling

Behandling for testikelkræft omfatter kirurgi , stråling og kemoterapi . Ifølge National Cancer Institute , kan mere end 95 procent af tilfældene blive helbredt . Den type behandling, undertiden afhænger i høj grad af patientens sundhed og på den type kræft . Der er to almindelige typer af testikelkræft , og en , seminoma , reagerer bedre for stråling end de andre

Risikofaktorer

Mest tilfælde af testikelkræft forekommer hos mænd i alderen mellem 20 og 39 , ifølge National Cancer Institute . Mænd med nedsunkne testikler er på et højere risiko , som er mænd , der har haft testikelkræft tidligere eller har en familie historie af sygdommen . Mænd, der var født med abnormaliteter i testiklerne , penis eller nyrer kan løbe en højere risiko, som gør mænd med en lyskebrok .

Forebyggelse

Der er ingen sikker måde at forhindre testikelkræft . Mayo Clinic anbefaler, at mænd undersøge deres testikler mindst en gang om måneden . Klinikken anbefaler at bruge et spejl til at kontrollere hævelser i pungen , at behandle hver testikel med begge hænder for klumper .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------