Position: hotel888 > 5 >

tumor på lungerne

   Tumorer i lungerne er den hyppigste dødsårsag for mænd såvel som kvinder , ifølge Mayo Clinic . Flere mennesker dør af lunge tumorer end fra bryst , lymfe -, prostata- og tyktarmskræft tilsammen hvert år . Dog kan lungekræft let være forhindret

Symptomer


En af de vigtigste symptomer på lunge tumorer er en hoste , som holder sig i en længere periode . Ophostning af blod , uanset hvor meget , kan også være et tegn på lunge tumorer . Andre symptomer omfatter åndenød , hvæsende vejrtrækning og hæshed . Brystsmerter er endnu et tegn på lunge tumorer , der er til tider forvekslet med hjerteproblemer , ifølge Mayo Clinic .

Årsager


En af de førende årsager til lunge tumorer er rygning cigaretter . Cigaretter indeholder kemikalier, der forårsager kræft , ifølge Mayo Clinic . De skader lungeceller næsten øjeblikkeligt. Lungerne er fyldt med blodkar og lymfekar , hvilket gør det nemt for lunge tumorer at flytte til andre dele af kroppen . Lungekræft kan også være forårsaget af eksponering for stråling og kræftfremkaldende stoffer .

Typer


Ifølge Mayo Clinic , de to typer af lungekræft , er småcellet og ikke-småcellet . Småcellet lungekræft er mere udbredt blandt folk, at ryge kraftigt, og mindre udbredt blandt folk , der ikke røg . Ikke-småcellet lungekræft omfatter store celle karcinom , adenokarcinom og planocellulært karcinom .

Risikofaktorer

Den vigtigste risikofaktor for lunge tumorer er rygning cigaretter ifølge Mayo Clinic . Kvinder er en større risiko end mænd for at udvikle lunge tumorer . At blive udsat for passiv rygning , selv om du er en ikke-ryger , er risikoen for lunge- tumorer stigninger . Eksponering for radon og asbest , der findes i mange bygninger , kan føre til lungekræft så godt. Folk, der har en familie historie af lungekræft har også en øget risiko for at udvikle en lunge tumor . Drikke store mængder alkohol kan også øge din risiko for lungekræft .

Diagnostic Tests

Hvis du har nogle af symptomerne på lungekræft , tale med din læge om at køre nogle diagnostiske tests . Billeddannende undersøgelser , spuctum cytologi og vævsprøver er måder at lægen kan afgøre, om du har en lunge tumor ifølge Mayo Clinic .

Behandling

Folk , der har en lungesvulst har flere behandlingsmuligheder . De omfatter kirurgi , kemoterapi , stråling , klinik forsøg og målrettet medicinsk behandling . Der er fire stadier af lungekræft , og hver etape kræver forskellig behandling kombinationer . Din læge vil hjælpe dig med at afgøre , hvilken behandling planen er rigtige for dig, afhængigt af hvilken fase af lungekræft , du har .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------