Position: hotel888 > 5 >

tyktarmskræft etaper

  

Introduktion


Ifølge American Cancer Society , er så mange som 106. 100 nye tilfælde af tyktarmskræft diagnosticeres hvert år . I virkeligheden , ikke tælle hudkræft, tyktarms-og endetarmskræft er den tredje mest almindeligt diagnosticeret kræft i Amerika . Kræft i tyktarmen udvikler sig i fem etaper .

Stage 0


Stage 0 er den første etape af tyktarmskræft . Under fase 0 unormale kræftceller er lige begyndt at sprede sig til sunde væv i den indvendige foring af tyktarmen .

Stage I


I fase I , har kræftceller flyttet fra den inderste foring i midten væv i tyktarmen . Dette er ofte omtalt som Duke 's A tyktarmskræft .

fase II

fase II af tyktarmskræft er opdelt i to dele , trin IIA og IIB . I fase IIA har tyktarmskræft begyndt at brede sig til sunde væv af tyktarmen vægge , samt omkringliggende væv , såsom endetarmen . I fase IIB , har kræftcellerne spredt sig til bughinden og andre omkringliggende organer .

Stage III

Trin III tyktarmskræft er opdelt i tre separate faser . I trin IIIA , har kræftcellerne spredt sig til mindst tre omkringliggende lymfeknuder , men har opholdt sig i midten væv af tyktarmen . Inficerer lymfeknuder giver kræftceller adgang til lymfesystemet at kunne metastaserer hele resten af kroppen . I tredje fase IIIB af tyktarmskræft , har kræftcellerne inficerede tre lymfeknuder , men har også smittet nærliggende organer eller bughinden og endetarmen . I fase III C kræftcellerne har inficeret mindst fire lymfeknuder , samt de samme områder som trin IIIB .

Stage IV

I trin IV af tyktarmskræft , kræft celler ikke kun har smittet nærliggende organer og lymfeknuder , men har også bredt sig til andre organer i hele kroppen , herunder lunger eller lever . Stage IV kræft bliver dødbringende som tumorer udvikles i vitale organer , som kan begrænse deres evne til at fungere ordentligt, og i sidste ende kan føre til organsvigt og død .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------