Position: hotel888 > 5 >

beskrivelse af lungekræft

   Ifølge Mayo Clinic , forårsager lungekræft den mest kræft-relaterede dødsfald i USA hvert år . Men denne dødelige kræft kan forebygges i mange tilfælde , fordi 90 procent af lungekræft dødsfald er relateret til rygning . Ifølge National Cancer Institute , har 219. 440 nye tilfælde af lungekræft er blevet diagnosticeret , og 159. 390 mennesker er døde af lungekræft i 202C i september

Du skal bruge: .
Trænings
Sund mad .
Rest .
Læge .

Definition


Lungekræft formularer i lungevæv , især i cellerne denne linje luftvejene . Der er to primære former for lungekræft : ikke-småcellet og småcellet . Diagnosen stilles ved , hvordan lungen celler og cancerceller vises under et mikroskop .

Årsager og risikofaktorer


De fleste af alle tilfælde af lungekræft tilfælde er forårsaget af rygning . De kræftfremkaldende stoffer i cigaretrøg skade lungevævet . Hvis en person ryger i en længere periode , kan den skade, bevirke, at cellerne i lungevæv til at handle unormalt , som kan udvikle sig til kræft over tid . Småcellet lungekræft ses hyppigst i storrygere . Ikke-småcellet ses hyppigst hos rygere og omfatter flere typer af lungekræft . De risikofaktorer for lungekræft omfatter rygning , som er en kvindelig , at blive udsat for passiv rygning , en arvelig kræft ( især lungekræft ) , overdreven brug af alkohol og at have været udsat for asbest , radon gas eller andre kemikalier .

Symptomer


I mange tilfælde gør symptomerne på lungekræft ikke forekommer i de tidlige faser . De fleste patienter oplever ikke symptomer på lungekræft , indtil kræften er i et fremskredent stadium . Symptomerne på lungekræft omfatte vedvarende hoste , hæshed , hvæsen , hosten blod op , smerter i brystet og åndenød .

Diagnose

Flere forskellige test kan gøres for at diagnosticere lungekræft . En røntgenundersøgelse og en CT- scanning er den mest almindelige billeddannende teknikker , der anvendes til at diagnosticere lungekræft . En CT -scanning kan afsløre små lungelæsioner , så er det ofte bruges først , når lungekræft er mistænkt for. De, der er hoste op spyt kan få deres spyt analyseret for at se, om nogen lungekræft celler er til stede . En biopsi af lungevæv kan også indhentet og analyseret for at kontrollere tilstedeværelsen af kræftceller .

Behandling

Behandling lungekræft i sidste ende afhænger af patienten. Når du vælger den bedste behandlingsmetode , er patientens generelle sundhedstilstand , type af lungekræft , stadium af kræft og patientens personlige præferencer taget i betragtning . De mest almindelige behandlingsmuligheder omfatter kemoterapi , kirurgi , målrettet medicinsk behandling og strålebehandling . Kemoterapi er en form for behandling , hvor kræft-bekæmpelse lægemidler gives til patienten gennem en IV . Kirurgi kan anvendes til at fjerne svulster og knuder . Stråling kan bruges til at ødelægge og skrumpe tumorer og knuder . Målrettet medicinsk behandling svarer til kemoterapi og bruges til at dræbe kræftceller .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------