Position: hotel888 > 5 >

brystkræft kemoterapi narkotika

   Brystkræft er behandlet med lokal terapi og systemiske behandlingsformer. Lokale behandlinger behandle svulsten uden at påvirke andre dele af kroppen , siger American Cancer Society . Eksempler på dette inkluderer kirurgi og strålebehandling . Systemiske terapier er spredt via blodbanen og er effektive mod kræft celler, som har bredt sig til hele kroppen . Kemoterapi er en form for systemisk behandling

Kemoterapi Forms


Kemoterapi kan gives gennem munden eller intravenøst , afhængig af hvilken medicin der vælges . Nogle kvinder har intravenøst kemoterapi efterfulgt af oral kemoterapi , og nogle kvinder har kun mundtlig kemoterapi . Behandling afhænger ofte den fase af kræft og karakteristika kræft selv , siger Ramaswamy Govindan i The Washington Manual of Clinical Oncology , 2008 .

fælles Behandlingsregimer


Kemoterapi er ofte mere effektive, når en kombination af narkotika er anvendt, og for brystkræft , er der flere kombinationer almindeligt anvendt , siger American Cancer Society . Tre kombinationer , der anvendes ofte cyclophosphomide , methotrexat og 5- fluorouracil ( CMF ) cyclophosphomide , doxorubicin , og 5- fluorouracil ( CAF ) og doxorubicin og cyclophosphomide ( AC ) ( Govindan , 2008 ) . Andre kombinationer omfatter epirubicin og cyclophosphomide ( EF ) , og docetaxel , doxorubicin og cyclophosphomide , siger American Cancer Society . Dette er ikke en komplet liste af kombinationer , så det er vigtigt , at du og din læge diskutere , hvilken løsning der er bedst for dig .

almindeligt anvendt kemoterapeutiske stoffer i Breast Cancer


Cyclophosphamid ( mærkenavn Cytoxan ) kan gives mundtligt eller intravenøst , og er en del af næsten alle regime for brystkræft , siger dr . Carol Turkington og Karen Krag i 2006 bogen The A til Z af brystkræft. Dens bivirkninger kan omfatte hårtab , kvalme og opkastning , tab af appetit , sår i munden , diarré og lavt blodtal , som kan øge risikoen for infektion. Doxorubicin ( mærke Adriamycin ) er også almindeligt anvendt til behandling af brystkræft . Dette stof kan medføre skade på hjertet , så inden det er givet, er hjertefunktionen test udført . Dit hjerte funktion er også overvåges under behandling med doxorubicin og selv efter behandlingen . Bivirkninger af dette stof omfatter svær kvalme og opkastning , hårtab , appetitløshed , og det viser urin rød for en dag eller to efter administration. 5- fluorouracil ( mærke Adrucil ) gives intravenøst , sædvanligvis med andre lægemidler . Epirubicin ( mærke Ellence ) er et stof , der gives til kvinder , hvis kræften har spredt sig til lymfeknuderne under armen efter operationen . Det kan forårsage kvalme og opkastning , sår i munden , og diarr¨¦ . Methotrexat ( mærke Mexate ) , docetaxel ( mærkenavn Taxotere ) , og vincristin ( mærke Oncovin ) er også andre lægemidler anvendt til behandling af brystkræft . Disse deler også mange af de bivirkninger af medicin tidligere nævnt.

Typer af kemoterapi

Kemoterapi er givet i cyklusser , at give kroppen til at hvile og reparere sig selv . Medicinen er givet , og så er der en pause på to eller tre uger , afhængig af kræft valgt og lægemidler, før en anden administration . Længden af behandlingen afhænger af scenen af kræft , hvilken type kræft , og den medicin , der anvendes .

Dosis -tæt kemoterapi er, når cykler med kemoterapi gives tættere sammen . Hvis en kombination gives hver tredje uge i standard behandlingen , kan en dosis-tæt strategi give det hver anden uge . Selv om denne fremgangsmåde har haft succes med at forbedre overlevelse i nogle kvinder, og mindske risikoen for tilbagefald , kan det også have mere udtalt bivirkninger .

Kliniske forsøg

Din læge kan nævnes muligheden for at deltage i et klinisk forsøg . Kliniske forsøg er undersøgelser, der patienter, der er kontrolleret meget nøje . De tester forskellige behandlinger for at se , om de arbejder, og hvor godt . Deltage i et klinisk forsøg er en god måde at modtage cutting- edge kliniske pleje og samtidig være nøje overvåget . Du har al mulig ret til ikke at deltage , og din læge kan ikke behandle dig anderledes , hvis du ikke vælger at deltage . De er ikke for alle , men hvis du er interesseret , så tal med din læge for at se, om du vil have gavn af at deltage , eller hvis du er berettiget til at deltage i en undersøgelse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------