Position: hotel888 > 5 >

en guide til kolorektal cancer

   Når kræft er til stede i tyktarmen eller endetarmen , er det nævnt som kolorektal cancer . Medline Plus , en service , der tilbydes af National Library of Medicine , hedder det, at tyktarms-og endetarmskræft er den fjerde mest almindelige kræftform for mænd og kvinder sammen i USA . Ifølge den amerikanske Cancer Society , er 95 procent af kolorektal cancer adenocarcinomer , hvilket betyder , at kræften startede i cellerne i foring af rektum eller colon

Du skal bruge: .
Trænings
Sund mad .
Rest .
Læge .

Årsag


Der er ingen kendt årsag til tarmkræft .

Risikofaktorer


Faktorer , der øger risikoen for at udvikle kolorektal cancer omfatte være over 50 år , der polypper eller gevækster inde i endetarmen eller tyktarmen , spise en fedtrig kost og slægtshistorie . Folk , der lider af colitis ulcerosa eller Crohns sygdom er også større risiko for at udvikle tyk-og endetarmskræft .

Symptomer


Colorectal cancer ikke forårsager symptomer i de tidlige stadier . Efterhånden som sygdommen skrider frem , ændringer i hyppigheden af afføringsvaner, diarré eller forstoppelse , smalle afføring , træthed og svaghed , og føler ligesom tarmen ikke tømmes helt er fælles symptomer forbundet med den betingelse .

Diagnose

En læge vil tage en komplet sygehistorie , lave en fysisk eksamen og køre blodprøver for at tjekke for anæmi , leverproblemer og andre markører er forbundet med den betingelse . En koloskopi , CT-scanning eller MRI billede prøver , biopsi af enhver polypper fundet , ultralyd og røntgen , PET scanninger og angiografi eller X-stråler af blodkar også hjælpe med at bestemme en diagnose af kolorektal cancer .

Behandling

Behandling for kolorektal cancer omfatter stråling og kemoterapi , kirurgi og målrettede behandlinger med visse antistoffer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------