Position: hotel888 > 5 >

forklaring af lungekræft mellemstationer

   Iscenesættelse lungekræft betyder diagnosticere omfanget af kræft i kroppen . Disse oplysninger hjælper bestemme den bedste behandling for patienten

Iscenesættelse Lung Cancer


Små cellet lungekræft har normalt kun to etaper : begrænset og omfattende . Et begrænset stadium er begrænset til en lunge og ikke strække sig ind i membranen dækker lunge , eller i sæk omkring hjertet . Ikke-småcellet lungekræft er iscenesat efter Tumor , Node og Metastase ( TNM ) system .

Den TNM Staging System


TNM står for Tumor , Node ( lymfeknuder ) og Metastase ( spredt sig til andre dele af kroppen ) . Den fase af kræft , er baseret på en kombination af disse tre faktorer .

Tumor


Der er fem kategorier af tumor , og flere underkategorier , i lungekræft TNM -system. I T1 , er svulsten ikke større end 3 cm ( 1,2 inches ) og har ikke nået de vigtigste luftvejene . Når kategorier er mere avancerede , er det ikke kun størrelsen af tumor , der tages i betragtning , men også hvilke områder og organer i brystet , den har invaderet .

( lymfeknuder ) Node

Node kategorier rangeres N0 til N3 . I N0 , var der ingen lymfeknuder invaderet af kræft . I N3 har kræft invaderet høje lymfeknuder ( som de over kraveben ) på den modsatte side af brystet .

Metastase

Metastase er udpeget M0 ( ingen spredning til andre dele af kroppen ) eller M1 ( kræften har spredt sig fra lungerne til andre dele af kroppen ) .

sætte det sammen

Et lille tumor uden metastaser og ingen lymfeknude invasion ( T1 N0 M0 ) er scenen 1A lungekræft . Stage 4 lungekræft ( det værste ) er enhver T , enhver N og M1 . Andre faser , fra Stage 1B til Stage 3B vil alle blive M0 , og forskellige kombinationer af T og N.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------