Position: hotel888 > 5 >

former for livmoderhalskræft

   Livmoderhalsen er fundet i den nedre del af livmoderen . Et foster vokser i de vigtigste del af livmoderen , og livmoderhalsen forbinder dette område til fødselskanalen . Livmoderhalsen er opdelt i to dele, endocervix og ectocervix . Den endocervix er tættest på selve livmoderen , mens ectocervix er tæt på skeden . Når disse to dele mødes kaldes transformation zone , og det er her , at de fleste kræftformer opstår

Betydning


The American Cancer Society anslår, at der vil være mere end 11. 000 kvinder konstateret livmoderhalskræft i 2009 . Mere end 4. 000 kvinder vil dø af sygdommen i samme år . Denne dødeligheden er faldet i de sidste 30 år , som flere og flere kvinder oplever, at deres lægerne regelmæssigt og blive screenet i løbet af celleprøve .

Symptomer


Livmoderhalskræft typisk vil ikke vise nogen symptomer i sin tidligste stadier . På grund af dette, er regelmæssige Pap-tests vigtig, og at betydning kun øges seksuelt aktive kvinder . Ifølge MD Anderson Cancer Center , skal du være på udkig efter nogen af disse symptomer :

Udflåd blodrødt
Blødning efter samleje
Abnorm blødning : efter overgangsalderen, mellem menstruationer eller uforholdsmæssigt kraftige menstruationer
Øget vandladningsfrekvens
Smerter
Hævede ben (som ses hos mere avancerede tilfælde )

planocellulært karcinom


pladecellekræft udvikler sig i livmoderhalsen 's foring , og er den mest almindelige form for livmoderhalskræft . Mellem 80 procent og 90 procent af livmoderhalskræft patienter diagnosticeret med planocellulært karcinom . Pladecellekræft celler dække overfladen af exocervix , og det er her, at kræft stammer . Denne type kræft ofte begynder i omdannelsen zone , hvor exocervix møder endocervix .

adenocarcinom

adenocarcinom forekommer i de resterende 10 procent til 20 procent af tilfældene af livmoderhalskræft . Denne form af sygdommen begynder i slim-producerende glandulær celler findes i endocervix . Adenocarcinom kan være aggressive , og hvis ikke fanget tidligt, kan betyde en dårlige udsigter for patienten . Adenocarcinomer er mere almindelige hos kvinder født mellem 20 og 30 år siden .

livmoderhalskræft findes , der har karakteristika fra begge planocellulært karcinom og adenocarcinomer . De kaldes adenosquamous karcinomer , eller blandet karcinomer .

Risikofaktorer

Livmoderhalskræft er oftest forårsaget af udsættelse for visse typer af humant papillomvirus , eller HPV . HPV er den virus , der forårsager kønsvorter , så kvinder, som blev seksuelt aktive tidligt i livet , eller som har haft mange seksuelle partnere er mere tilbøjelige til at have HPV -infektion , og derfor udvikle livmoderhalskræft . HPV er blevet forholdsvis udbredt , så virus kan findes i mange raske kvinder, som ikke udvikler livmoderhalskræft . Immunosuppression , føder flere børn og ryge cigaretter er alle faktorer , der kan øge risikoen for at udvikle livmoderhalskræft hos dem, der har HPV .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------