Position: hotel888 > 5 >

historien om mammografi

   Brystkræft er en førende dødsårsag for kvinder, men tidlig diagnosticering ved hjælp af mammografi redder mange liv hvert år . Indtil 1960'erne var der ingen specifikke test til påvisning af brystkræft . Mens tidlig mammografi ofte udsat kvinderne for mere stråling end nødvendigt , har teknologien fortsat med at udvikle sig til at reducere mængden af stråling og samtidig forbedre kvaliteten af selve testen

Hvad er en mammografi ?


En mammografi er en speciel form for X-ray , at skærme brystvæv for uregelmæssigheder , der kan føre til brystkræft . Proceduren er noninvasiv , men kan let ubehageligt for nogle kvinder . Hver bryst er komprimeret i en specielt designet maskine til at give en mere grundig screening . To billeder er taget-en fra toppen og en fra siden . Mammografi kan afsløre abnormaliteter , der er for små til at kunne mærkes i en selv-eksamen . Læger anbefaler kvinder over 40 år at have en årlig mammografi , men kvinder med en stærk familie historie bør starte tidligere .

Oprindelse


X-stråler blev først opdaget i 1895 . I 1913 begyndte tyske læge Albert Salomo til at bruge X-ray -teknologi til at studere brystvæv , der var blevet fjernet af mastektomi . I 1949 identificerede Raul Leborgne Uruguays det er nødvendigt at komprimere bryst for en mere præcis screening . I 1956 udviklede Houston-baserede radiolog Robert Egan en speciel film til mammografi . Den første mammogram Maskinen blev introduceret i 1966 , og i 1976 den mammogram var blevet standard test for brystkræft afsløring .

Forbedringer


I 1960'erne og 1970'erne kvinder blev bekymret over unødvendigt høje doser af stråling . I virkeligheden var tidlig mammografi maskiner udnytter langt højere doser af stråling , end hvad der bruges i dag . Nye teknologier hele tiden at reducere mængden af stråling der kræves for en mammografi samtidig opdage mindre problemer på et tidligere tidspunkt . Digital mammografi beskæftiger computerstøttet læsning af mammografier billeder , hvilket resulterer i en mere detaljeret og præcis diagnose .

FDA krav

I 1994 anmodede Kongressen FDA til at skrive standarder for mammografi og give et certificeringssystem for klinikker der opfyldte retningslinjerne. Teknikere, som udføres, og læser mammografier billeder nu skulle være særligt uddannet til det , og de skal læse mindst 40 per måned . Stråling var begrænset til 0,3 rad pr billede . I dag er tallet er ofte så lavt som 0,2 rad pr billede . FDA også nøje overvåger maskiner, der anvendes til at udføre mammografi til at sikre dets nøjagtighed .

Myter

I løbet af årene har byerne legender og myter omringede mammografi . Pulver , cremer og deodorant kan påvirke nøjagtigheden af en mammografi , som har falsk ført til myten om , at disse produkter eller anden måde kan forårsage kræft . Nogle kvinder bange for, at eksponering for stråling gennem mammografi faktisk vil få dem til at udvikle brystkræft over tid . Mens enhver kvinde bør begrænse sin eksponering for stråling af enhver art , moderne mammografi sig selv ikke forventes at forårsage kræft . Ifølge emedicinehealth. com , er en passager på en interkontinental flyvning er udsat for mere stråling end en kvinde , der har en mammografi . Mammografi er fortsat den bedste måde at opdage brystkræft i dag .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------