Position: hotel888 > 5 >

kræft i æggestokkene oplysninger

   Ovariecancer påvirker æggestokkene , organer beliggende på hver side af livmoderen er ansvarlig for at producere kvindelige hormoner og æg . Der er tre primære typer af ovarietumorer : stromale tumorer , kønsceller tumorer og epitelcelletumorer . Epitelcelletumorer tegner sig for så mange som 90 procent af ovariecancer . Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse , er kræft i æggestokkene ansvarlig for flere dødsfald end nogen anden kræft i forplantningssystemet

Symptomer


Symptomer på kræft i æggestokkene omfatter abdominal pres eller oppustethed , bækken ubehag , vandladningstrang , hyppig fordøjelsesbesvær , kvalme , tarm ændringer , tab af appetit , træthed , smerter under samleje , Ændringer i menstruation og lændesmerter .

Risikofaktorer


Risikofaktorer for kræft i æggestokkene inkluderer arvet genmutationer , en historie om dyr kræft , en familie historie af kræft i æggestokkene , brug af HRT , fedme og infertilitet . Kvinder uden børn og postmenopausale kvinder er også en øget risiko .

Diagnose


En bækken undersøgelse , ultralyd af reproduktive organer og underlivet og en CA 125 blodprøve bruges til at diagnosticere kræft i æggestokkene . Laparoskopisk kirurgi med biopsi kan bekræfte diagnosen .

Behandling

En kombination af kirurgi , kemoterapi og strålebehandling anvendes i behandlingen af kræft i æggestokkene. Kvinder diagnosticeret og behandlet i tidlige stadier af sygdommen har en fem års overlevelse på mere end 90 procent .

Forebyggelse

The Mayo Clinic , at flere faktorer reducerer risikoen for at udvikle kræft i æggestokkene , herunder gennemgår en hysterektomi eller æggeleder ligatur , brug af p-piller og har et eller flere børn .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------