Position: hotel888 > 5 >

kræft i æggestokkene terapi

   National Cancer Institute anslår , at i USA vil der være 21. 550 nye diagnoser af kræft i æggestokkene i 2009 . Typer af kræft i æggestokkene inkluderer epitelial ovariekræft , hvor kræft starter i væv i æggestokkene , og kønsceller tumorer , hvor kræften opstår i ægceller . Der er flere forskellige typer af behandlinger for kræft i æggestokkene , og andre behandlinger er ved at blive undersøgt til brug i fremtiden

Kirurgi


De fleste patienter med ovariecancer har opereret for at fjerne så meget af kræft som muligt . Der er flere forskellige typer af operation for denne sygdom . Et samlet hysterektomi er fjernelsen af livmoderen og livmoderhalsen , og det kan udføres med eller uden en bilateral eller unilateral salpingo-ooforektomi , som er fjernelse af både æggeledere og æggestokke , eller en æggeleder og æggestok , hhv. Fjernelse af omentum , eller et stykke af abdominal foring , kan udføres , samt fjernelse af flere lymfeknuder at kontrollere for kræft .

strålebehandling


Stråling bruges til at behandle mange typer af kræft, herunder kræft i æggestokkene. Faktisk vil 50 til 60 procent af befolkningen diagnosticeret med kræft behandles med strålebehandling på et tidspunkt . Dette sker ved at bruge høje doser stråling til at dræbe kræftceller , og kan enten gøres med eksterne bjælker , eller med intern metoder. For kræft i æggestokkene , er intraperitoneal strålebehandling lejlighedsvis bruges , en proces, hvor radioaktive flydende placeres i maven gennem et kateter .

Kemoterapi


Kemoterapi er en systemisk terapi , hvilket betyder, at det virker i hele kroppen og ikke kun centreret om et område med kræft . Kemoterapi kan gives oralt eller intravenøst . For nogle kvinder med kræft i æggestokkene , er intraperitoneal kemoterapi givet . Intraperitoneal kemoterapi er , når kemoterapi gives direkte ind i maven gennem et rør . Selv om dette er effektivt det kan også øge bivirkninger . En fælles kombination , der bruges til kræft i æggestokkene er en platin-baseret stof som carboplatin , med paclitaxel ( mærkenavn Taxol ) . Den tilstand af administration afhænger af patientens , den fase af kræft og den type kræft i æggestokkene .

Future Directions

Der er flere nye behandlinger for kræft i æggestokkene , der bliver undersøgt i kliniske forsøg . Biologiske terapi , eller terapi , der arbejder med immunsystemet til at bekæmpe kræft , er en af disse nye behandlinger . En anden ny mulighed , som bliver testet , er målrettede behandlinger . Disse stoffer målrette bare kræftcellerne , og ikke sundt dem , så bivirkninger er mindre. Hvis du er interesseret i at lære mere om kliniske forsøg , så tal med din læge om evt deltager.

Tilbagevendende Kræft i æggestokkene

Da behandling for æggestokkræft varierer afhængig af stadium af kræft , er behandlingen af kræft , der har gentaget sig lidt anderledes . Valgmuligheder omfatter kemoterapi og muligvis mere kirurgi , en operation , der er en del af en klinisk undersøgelse eller et klinisk forsøg kombinerer biologisk behandling med anticancer narkotika .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------