Position: hotel888 > 5 >

kræft og andre farer af asbest

   Asbest blev udbredt indtil 1970'erne i byggeriet og industrien for sine varme resistente egenskaber . Efter års brug , har være udsat for asbest viser sig at udgøre arbejds-og miljøbetingede helbredsrisici , herunder lunge sygdomme som asbestose , lungekræft og lungehindekræft , der oftest tager år at udvikle

Du skal bruge: .
Trænings
Sund mad .
Rest .
Læge .

asbest


Asbestose er et naturligt forekommende nål lignende mineralske fibre , der ikke længere er i brug , men mange varer, der tidligere er fremstillet med asbest er stadig eksisterer i bygninger og maskiner . Sundhedsskadelige erhvervsmæssig eksponering har fundet sted fra arbejdet i asbest-relaterede brancher som pipefitting , minedrift , byggeri , produktion , nedrivning og auto reparation . Asbest var meget udvindes og bruges i fremstillingen af mange byggevarer , der kræver varme isolering , som rør , fliser , tavle og helvedesild . Asbest blev også almindeligt anvendt til fremstilling af pakninger , bremseklodser og transmission dele i transport branchen .

Ikke-erhvervsmæssig eksponering eller miljøets eksponering kan forekomme i dag på grund af bygningens nedrivning eller gennem forstyrrelse af naturlige asbest indskud . Asbest findes naturligt i jorden indlån i visse områder af USA og andre lande . Ground forekomster af asbest kan producere mængder af asbest støv gennem stordrift såsom minedrift , men også gennem hver dag aktiviteter såsom havearbejde og vælter ud over depositum områder på cykler eller afdækket køretøjer .

asbestfibrene er let spredes i luften og kan indåndes og deponeres i lungerne . Indleveret asbest partikler er ikke let kan fjernes ved kroppen , og vil fortsat holdt sig til lungevæv , ofte i mange år , før skaden er bemærket .

Asbestosis


Asbestosis er en ikke-kræft ødelæggelse af lungerne forårsaget af langvarig udsættelse for indånding af asbest . Asbestose får lungerne til at udvikle fibrøst arvæv , som begrænser muligheden af lungerne til at udvide og udveksle luft ordentligt . Asbestose er mere almindelig i arbejdere af asbest-relaterede erhverv, såsom skibsbygning , rørforskruninger , auto reparation og hjem byggeri . Asbestose er karakteriseret ved åndenød , hoste og tørre knitren i lungerne , og der er ingen kendt behandling .

Lung Cancer


Asbest lungekræft ses hyppigst hos patienter med langvarig eksponering . Asbest relaterede-lungekræft er én af to typer , småcellet lungekræft og ikke-småcellet lungekræft . Ikke-småcellet lungekræft er også ofte set i rygere og asbest-relaterede lungekræft er meget mere udbredt hos dem, der røg . Symptomer på asbest lungekræft kan omfatte hoste , brystsmerter , hoste blod op , hæshed og anæmi . Som med andre lungekræft , vil asbest lungekræft skal behandles på traditionel vis af stråling , kemoterapi og kirurgi afhængig af sværhedsgraden og specifikke type .

pleura mesotheliom

malignt pleura mesotheliom er kræft , der har udviklet sig i foret omkring lungerne kaldes lungehinden . Pleura mesotheliom er ofte forårsaget af kortvarig udsættelse for asbest inhalation , men vil ikke blive vist for op til 20 til 30 år efter eksponering . Det kan være mere fælles med eksponering af miljøet såsom bygning nedrivning eller deponering forstyrrelse . Pleura mesotheliom er behandlet med kemoterapi , strålebehandling og kirurgi sammen med nyere testpræparater behandlinger , men har en dårlig prognose , der oftest resulterer i døden.

Mesotheliom af andre organ systemer

Mesotheliom kræft kan også forekomme i kroppen andre systemer end lungerne , herunder belægninger omkring hjertet , i brystet og i maven . Næsten alle tilfælde af lungehindekræft er direkte knyttet til kortsigtede udsættelse for asbest . I de fleste tilfælde har asbest været inhaleret og indgives i lungerne , hvor nålen-lignende fibre arbejde sig ind i områder omkring lungerne . Behandlingsmuligheder og prognose er ens, herunder kemoterapi , stråling og kirurgi afhængig af berørte område .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------