Position: hotel888 > 5 >

langsigtede komplikationer af testikelkræft

   En diagnose af testikelkræft kan være meget skræmmende . Men den langsigtede bivirkninger af testikelkræft , hvorvidt det er i bedring , er ofte en ukendt kvotienten for mange patienter . Forståelsen af disse bivirkninger , er deres årsager og deres behandlinger et skridt i retning at finde fred i sindet for mange overlevende

Drug-relaterede komplikationer


Mange af de lægemidler , der anvendes til at bekæmpe testikelkræft have alvorlige bivirkninger . Blodkar skader , nerveskader , høretab og skader på lungerne er et par af de mere alvorlige af disse virkninger. Fordi lægemidler, der anvendes til at bekæmpe kræft kan angribe kroppen på forskellige måder , planer langtidspleje ofte dækker hvordan man kan forhindre skaden i at ske eller hvordan man skal håndtere de bivirkninger . Disse effekter sjældent blive lige så livstruende som kræft selv . I meget sjældne tilfælde kan kræft vende tilbage som en følge af behandling --- og prognoser varierer betydeligt i disse få tilfælde .

pulmonal toksicitet


Pulmonal toksicitet er den medicinske betegnelse for en bivirkning , der skader lungerne . Det er blevet besluttet endeligt at pulmonal bivirkninger kan være forårsaget af behandling med kemoterapi. Dog peer-reviewed undersøgelser offentliggøres på University of Pennsylvania 's OncoLink har fastslået, at sådanne bivirkninger er reversible , hvis en testikelkræft overlevende følger hans omsorg regime . Langsigtede tab af lungefunktionen er ikke et fælles anliggende for de fleste efterladte .

hjerteproblemer


Den kardiovaskulære bivirkninger ved kræftbehandling kan til tider være ret alvorlige . I en undersøgelse offentliggjort i Journal of Clinical Oncology , havde 80 procent af patienterne højere kolesteroltal efter behandling for testikelkræft , og 25 procent oplevede højt blodtryk . Disse ændringer kan skyldes tab af testosteron , som fremmer et sundt hjerte . Prognosen er god for kræft overlevende , forudsat der udvikler hjerte problemer , at de følger et program med motion og sund kost , og for at undgå risikofaktorer såsom rygning .

høretab

Tab af hørelse ( kendt som formindsket audiometriske funktion ) kan være en forholdsvis alvorlig bivirkning af testikelkræft behandling . Langtidsstudier offentliggjort i Journal of Clinical Oncology indikerer, at behandling kan medføre en betydelig grad af audiometriske skader , men at de fleste af disse skader sker uden for intervallet af den menneskelige evne til at høre . Mens skaden ikke er livstruende , er det permanent .

Sterilitets

Omkring en fjerdedel af testikelkræft overlevende har sterilitet spørgsmål efter behandling ifølge en undersøgelse offentliggjort af University of Florida Sands Cancer Center . Forsøg med disse personer viste ingen sædtal to til fem år ( nogle gange mere ) efter behandlingen. Desuden er denne samme undersøgelse viste, at 68 procent af disse personer rapporterede en vis grad af testikel dysfunktion efter operationen . Selvom det ikke er livstruende , kan sterilitet spørgsmål alvorligt påvirke livet af overlevende .

Nedsat Spørgsmål

Nyreproblemer , der er nævnt i den medicinske samfund som nyre problemer , er en almindelig bivirkning af kemoterapi behandling ifølge en undersøgelse offentliggjort på OncoLink . Sen opfølgning antyder , at selv om tabet af nyrefunktion efter kræftbehandling kan ikke være livstruende i sig selv, kan det vise sig at være farligt senere i livet . Fordi nyrefunktionen påvirker mange andre systemer og organer i kroppen , kan resultaterne af tab af nyrefunktion komme til udtryk i svaghed til andre organer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------