Position: hotel888 > 5 >

om kræft i livmoderen

   Livmoderkræft kan omfatte både livmoderen sarkomer , som er sjældne , og endometrie cancer . Endometriet er foring af livmoderen, og endometriecancer er almindeligt anvendt synonymt med livmoderkræft , fordi næsten alle livmoderen kræftformer start i endometriet . National Cancer Institute anslår , at i 202C der vil være 42. 160 nye tilfælde af endometriecancer , og 7. 780 dødsfald som følge af sygdommen

Du skal bruge: .
Trænings
Sund mad .
Rest .
Læge .

Uterin sarkomer


Uterin sarkomer er sjældne , hvilket gør op 1 procent af alle gynækologiske kræftformer og mindre end 5 procent af uterin kræftformer . Denne type kræft er aggressiv og kvinder med livmoder sarkomer har en overlevelsesprocent på mindre end 50 procent , selv når kræften er fanget tidligt .

endometriecancer


Endometriecancer er den mest almindelige gynækologisk kræft i USA . På grund af symptomer såsom unormal eller postmenopausal blødning , er det ofte fanges tidligt . Kvinder, der tager tamoxifen eller østrogen uden progesteron har større risiko for endometriecancer . Selv om endometriecancer har en høj overlevelsesprocent , den faktiske prognose afhænger af stadium af kræft og at celle-egenskaberne .

Diagnose


Endometriecancer er diagnosticeret med endometriebiopsi , en i-kontor procedure, hvori et lille stykke af endometriets fjernes , eller ved dilatation og udskrabning , som er en mindre operation , som fjerner nogle af endometriet efter livmoderhalsen har været dilaterede .
Uterin sarkomer kan findes ved bækkensmerter eksamen , dilatation og udskrabning , eller endometriebiopsi . Nogle gange kan en celleprøve kan vise uterin celler , men fordi kræft begynder i livmoderen og ikke livmoderhalsen , kan det ikke findes i en Pap test . Disse livmoder kræft findes ofte ved ulykke i en uafhængig hysterektomi . Når det er blevet diagnosticeret , en transvaginal ultralyd kan gøres for at kontrollere, om kræften har spredt sig andre steder i livmoderen . Andre tests , såsom CT- scanninger , røntgen-stråler og blodprøver , kan også være kegle .

Behandling

For livmoder sarkomer , kirurgisk behandling omfatter fjernelse af livmoderen og æggestokkene , lymfeknude dissektion og enhver tumor reduktion . På grund af den sjældenhed af sygdommen , er der mangel på udbredt randomiserede forsøg til behandling , og så strålebehandling ikke er blevet bevist, at endeligt forbedre overlevelsen , og kemoterapi har kun vist minimal fordel .
Kirurgi er den mest almindelige behandling for endometriecancer og kan omfatte en hysterektomi ( enten helt eller radikal ) , og fjernelse af æggestokkene . Yderligere behandling kan omfatte hormon behandling og strålebehandling , og for avancerede livmoderkræft , kemoterapi .

Future Directions

For livmoder sarkomer , er kemoterapi narkotika ved at blive evalueret for at se, om de påvirker overlevelse . Kliniske forsøg bliver gjort , og din læge kan give dig mere information om hvilke der er tilgængelige for dig . Metoder til at forebygge og screening for endometriecancer er ved at blive undersøgt, og kliniske forsøg bliver gjort for at finde mere effektive behandlinger for metastatisk og tilbagevendende endometrie cancer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------