Position: hotel888 > 5 >

prostata Oplysninger om fjernelse

   Prostatakræft dræber flere mænd hvert år i USA end nogen anden kræft uden for lungekræft , ifølge American Cancer Society . En ud af hver seks mænd vil søge behandling for sygdommen i hans levetid , hvilket gør det til en meget reel sundhedsrisiko . De ældste prostatacancer behandlingsmulighed er prostata fjernelse kirurgi . Høj succesrate gør dette en farbar vej for mange kvalificerede patienter

Typer


Læger har tre typer af prostatectomies de kan udføre . Den første er en åben retropubic prostatektomi . Dette indebærer et snit fra navlen til over skambenet at fjerne prostata . Det andet er bækkenbunden kirurgi , hvori lægen foretager en mindre snit mellem pungen og endetarmen , adgang til prostata under skambenet . En laparoskopisk prostatektomi drejer sig om mindre kikkertoperation snit , hvorigennem lægen indsætter lille instrumenter til at fjerne prostata i små stykker . Denne procedure sker ofte ved hjælp af robot kirurgi enheder, såsom Da Vinci enheden .

Effektivitet


Både laparoskopisk og åben prostatectomies har høj succesrate hos patienter med lokaliseret prostatacancer . Den Prostate Cancer Institute rapporter om, at patienter med lav risiko sygdom se en 76 til 98 procent succesrate . Antallet falder til 60 til 76 procent for moderat risiko sygdom og 30 til 76 procent for høj risiko sygdom . Satsen for effektivitet afhænger i høj grad evnen til lægen , og læger, der udfører prostatektomi kirurgi på regelmæssig basis har de bedste succesraten om at fjerne alle de cancervævet .

Recovery


The National Institutes of Health , at den gennemsnitlige hospitalsophold for radikal prostatektomi patienter er et til fire dage . Dem, der fik robot laparoskopisk kirurgi typisk forlade hospitalet dagen efter operationen . Patienterne vil bære en kateter i to til tre uger efter operationen for at give vandladning mens området heler . Patienter tilskyndes til at bevæge sig rundt så meget som muligt at starte dagen efter operation til støtte for helbredelse og mindske risikoen for blodpropper . Fuldstændig inddrivelse kan tage så lang tid som 12 uger.

Risici

Mens prostata fjernelse kirurgi er meget effektiv til behandling lokaliseret prostatakræft , at kirurgi er ikke uden risici . Inkontinens og impotens er de mest almindelige bivirkninger . Mange inkontinens symptomer vil mindske som patienten heler . Retropubic kirurgi indebærer nerve-besparende teknikker , der kan sænke risikoen for impotens . Undertiden endetarmen er beskadiget i løbet af operationen . Hvis arvæv udvikler omkring urinrøret , vil urin stikkontakten stramme , en tilstand kendt som urethrae forsnævring . Risici er fælles for alle operationer omfatte reaktion på bedøvelse , blodtab , hjerteanfald , infektion , åndedrætsbesvær og blodpropper .

Kriterier for Kirurgi

Mens din læge er den eneste, der kan afgøre, om du er en god kandidat til prostatakræft kirurgi , prostata Kræftbehandling Guide udgiver et par kriterier , der peger på de patienter, som er gode kandidater til denne behandling . Først , prostatektomi fungerer bedst for patienter med lokaliseret prostatakræft, som ikke har spredt sig til de regionale lymfeknuder . Patienterne skal være i god generelle sundhed, og Ideelt set bør være yngre end 75 .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------