Position: hotel888 > 5 >

proton behandling for kræft

   Proton terapi bruger en smal , fokuseret stråle af protoner til at levere strålebehandling til sygt væv , oftest i behandlingen af kræft . Denne type behandling kan kræft læger behandle sygdommen på en mere aggressiv måde , mens den på samme tid på at holde bivirkninger til et minimum og forlader raske væv forholdsvis uskadt . Der er kun en håndfuld af proton terapi centre i USA , og hver har kapacitet til at behandle så mange som 200 patienter om dagen

Du skal bruge: .
Exercise.
Sund mad .
Rest .
Læge .

Sådan fungerer det


Atomer , der bærer en positiv ladning kaldes protoner , og lægerne kan bruge en stråle af disse atomer til at bestråle svulster . Disse protoner vil frigive størstedelen af deres energi , når de når en svulst , således at ingen stråling skader det omkringliggende væv . Med andre ord vil strålingsdosis ordineret af lægen målet tumor bedre og samtidig reducere mængden af skader på patienten . Dette lader stråling onkolog behandler en tumor med en større dosis og minimere uønskede bivirkninger . Denne evne er især vigtigt ved behandling af voksende , udvikle og skiftende væv hos børn med cancer .

Udstyr


Proton terapi bruger en maskine kaldet en cyklotron eller en synkrotron , der genererer og derefter accelererer protoner . Protonerne bliver guidet ud af maskinen med magneter rettet mod svulsten . Disse maskiner , undertiden kaldet portalkraner så godt, kan rotere omkring patienterne at målrette vanskelige områder . Proton bjælker kan formes ved at fokusere dem gennem kopi forme af tumoren for en endnu mere effektiv behandling .

Science


Når protoner passerer tæt elektroner , protoner » positive ladning tiltrækker de negativt ladede elektroner i en proces, der kaldes ionisering . Ændringer finder sted inden for atom , og molekylet , som atomet findes . Ionisering giver stråling skader molekyler i cellerne , især DNA . Ændre DNA ødelægger flere cellefunktioner , men den vigtige funktion, når det kommer til kræftbehandling er cellens evne til at dele . Enzymer vil forsøge at reparere det beskadigede DNA , strålingen er for meget skade og de enzymer, mislykkes . Kræftcellen har en hårdere tid at reparere skaderne normalt , og når lægerne introducere stråling til processen kræftcellerne ofte dø .

Fordele

Proton terapi er at foretrække frem for de traditionelle x-ray strålebehandlinger af flere grunde . Det er mere præcis , så raske væv uskadt . Dette fører til en bedre livskvalitet , fordi smerter er fjernet fra ligningen og behandlinger er udført på en ambulant basis .

Kræft kan behandles

Som i 202C proton terapi bliver brugt til at behandle kun visse typer af tumorer . Følgende områder og tumorer er blevet behandlet med proton terapi : lungerne , prostata , hjerne , svulster i rygsøjlen eller ryghvirvler , kranium base sarkomer , hjernetumorer hos børn , tumorer i hoved og hals , og øjet melanomer . Kliniske forsøg , der gennemføres på andre dele af kroppen , mange med lovende resultater .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------