Position: hotel888 > 5 >

radation til kræftbehandling

   Strålebehandling indebærer anvendelse af ioniserende stråling til at dræbe kræftceller og mindske tumor størrelse . Den energi som følge af stråling skader den genetiske sammensætning af kræftcellerne , der ender deres evne til at vokse og dele sig. Normale celler er også beskadiget , men disse kan selv reparere tiden

Du skal bruge: .
Trænings
Sund mad .
Rest .
Læge .

Stråling Beam Typer


Radiation ansat som kræftbehandling indebærer brug af enten en ekstern eller intern stråle . I den eksterne type , dirigerer en maskine uden for kroppen stråling mod kræftceller . Intern strålebehandling eller brachyterapi , foregår gennem et kateter , der er placeret inde i kroppen .

behandlingsforløb


Kræftceller ikke umiddelbart dør under strålebehandling . Virkningen af stråling kan tage dage eller uger , afhængig af den type kræft , og patienten .

Smerter


Patienten vil ikke føle smerte under en stråling procedure . I nogle tilfælde kan behandlingen være ubehageligt , hvilket tør , rød hud . Indimellem kan strålebehandling forårsage dermatitis , betændelse i huden .

Side Effects

Kræftpatienter , der er behandlet med stråling erfaring træthed , hudproblemer og hårtab nær det behandlede område , og problemer med at spise og fordøjelse . Virkningen af disse bivirkninger afhænger af patientens og mængden af behandlingen .

Kombination Behandlinger

Strålebehandling kan bruges sammen med andre kræft behandlinger, såsom kirurgi og kemoterapi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------