Position: hotel888 > 5 >

typer af karcinomer i brystet

   Brystkræft er en kræft , der begynder i cellerne i brystet . Det slår det meste kvinder, men mænd kan også blive diagnosticeret med det . Brystkræft er ikke en ensartet sygdom , men en kategori , der omfatter forskellige typer af brystkræft . Disse kræftformer er typisk opdelt i kategorier afhængigt af, hvor de begynder , den form for væv , hvor de starter , eller de symptomer, de åbenbart . Nogle typer er mere udbredt end andre, og visse kræftformer har karakteristika af mere end én type

Du skal bruge: .
Exercise.
Sund mad .
Rest .
Læge .

Non- invasiv karcinomer


Non- invasiv bryst carcinomer er kræft , der ikke har spredt forbi væv , hvor det startede . Disse typer af kræft omfatte duktalt carcinoma in situ , luftrør og ekstralobulære carcinoma in situ , og Paget 's sygdom .

duktalt carcinoma in situ , også kaldet DCIS , er den mest almindelige form for non-invasiv carcinom , ifølge American Cancer Society . Det anses for en forløber for invasiv brystkræft , og det er ofte diagnosticeres på en mammografi ved en samling af microcalcifications . Når man ser på prognostiske faktorer , vil lægerne adskille disse kræftformer i to typer , den comedo type og noncomedo type , med comedo mere tilbøjelige til at gentage sig .

Dråbeformede carcinoma in situ , kaldet LCIS , er ikke teknisk set en kræft , men en markør for kvinder , som har større risiko for senere at udvikle invasive kræft i enten bryst . Denne type sygdom er normalt ikke findes på eksamen , men i løbet af en nonrelated bryst biopsi . Da den øgede risiko for brystkræft hos kvinder med LCIS forbliver i over 20 år , livslang overvågning og opfølgning anbefales .

Pagets sygdom i brystvorten er en slags duktalt karcinom , der starter i hovedkanaler i brystet . Det spreder sig til involvere huden af brystvorten og areola ( Govindan , 2008 ) . Huden omkring brystvorten begynder at se skællende og rød , og undertiden bløder . Det er sjældent , og kun omfatter én procent af alle brystkræfttilfælde , og er forbundet med DCIS ( cancer. org ) .

fælles Typer af invasive Carcinomer


Den mest almindelige form for invasiv brystkræft er invasiv ( undertiden kaldet infiltrere ) duktalt karcinom . The American Cancer Society tilnærmer , at otte ud af 10 invasiv brystkræft er af denne type . Dette kræft starter i en mælk kanal og spredes til den fede brystvæv .

Invasive luftrør og ekstralobulære carcinom starter i lobules , mælk-producerende kirtler . Denne type kræft tegner sig for én ud af ti invasiv brystkræft .

Inflammatorisk brystkræft


Inflammatorisk brystkræft er en form for invasiv brystkræft , men normalt ikke har en klump . Den udgør 1 til 3 procent af alle brystkræft diagnoser , siger American Cancer Society . Symptomerne omfatter hævelse af brystet , rødme og varme . Huden på brystet kan også begynde at se udstenede som en appelsinskal ( kaldet peau d' orange ) . Da der er generelt ikke en klump , kan det ikke vises på en mammografi og kan også forveksles med en brystbetændelse . Denne kræft er mere sandsynligt at sprede og har en dårligere prognose end de andre invasive brystkræft .

Triple-negativ brystkræft

Triple-negative brystkræft er brystkræft , der ikke har " receptorer " , som hjælper de fleste brystkræft vokser , nemlig østrogen receptorer , progesteron receptorer og HER2 . De fleste behandlinger , der anvendes til brystkræft , ligesom hormon behandlinger og målrettede behandlinger såsom Herceptin arbejde med disse receptorer , men virker ikke på triple-negative brystkræft . Disse kræftformer er normalt aggressive , strejke yngre kvinder og kvinder i farve og er mere tilbøjelige til at gentage sig , men er meget lydhøre over for kemoterapi , siger American Cancer Society .

metastatisk brystkræft

Brystkræft som har spredt sig til andre organer i kroppen kaldes metastatisk brystkræft . Når brystkræft spreder sig til andre steder , er det stadig brystkræft , bare i en anden del af kroppen . De mest almindelige steder for brystkræft metastaserer er knogler, hjerne , lunger og lever , ifølge Dr. Ramaswamy Govindan i 2008-udgaven af The Washington Manual of Oncology . Det er uhelbredelig , men kan behandles med det formål at lindre eventuelle symptomer , bekæmpe spredningen af kræft , opretholde livskvalitet og forlænge overlevelsen , Govindan siger . Han siger den gennemsnitlige overlevelsestid er 2-3 år, men med nyere behandlinger , er flere kvinder lever fem år eller måske mere .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------