Position: hotel888 > 5 >

bivirkninger af cytosin arabinosid

   De leukæmi og lymfom Society forlydender om, at der hvert år over 40. 000 amerikanere får en diagnose af leukæmi , en form for kræft, som påvirker dit blod og knoglemarv . Læger benytte en række metoder til behandling til bekæmpelse af leukæmi og andre blod kræft , herunder kemoterapi narkotika Cytarabin eller cytosin arabinosid . På trods af dens effektivitet , er cytosin arabinosid ikke for alle , da det præsenterer en række risici for bivirkninger og komplikationer hos nogle patienter

Du skal bruge: .
Exercise.
Sund mad .
Rest .
Læge .

almindelige bivirkninger


Mave bivirkninger som tab af appetit , kvalme , opkastning og diarré er blandt de mest almindelige bivirkninger ved cytosin arabinosid . Især kvalme og opkastning er de mest almindelige , når det gives hurtigt gennem en IV med cytosin arabinosid . Det er også almindeligt at udvikle sår i munden eller omkring din anus som et resultat af behandling med cytosin arabinosid . Desuden er leverdysfunktion anden fælles , men mere alvorlige , bivirkning af cytarabin.

Blood Side Effects


Fordi cytosin arabinosid arbejder for at hæmme handlinger din knoglemarv i et forsøg på at ødelægge kræftcellerne , stoffet påvirker også mængden af visse celletyper i blodet stream . For eksempel , ofte cytosin arabinosid forårsager en mangel på blodplader eller trombocytopeni , hvilket medfører let blå mærker og en øget risiko for blødning inde i dit kranie . Anæmi eller en mangel på ilt-rige røde blodlegemer er også muligt , hvilket resulterer i træthed og åndenød . Nogle patienter udvikler leukopeni eller en reduktion i antallet af sygdomsbekæmpende hvide blodceller , hvilket gør kroppen modtagelige for infektioner . Fald i antallet af blodplader og røde eller hvide blodlegemer forekomme i de første 24 timer efter en cytosin arabinosid behandling . Blodværdier typisk rebound til det normale niveau for en periode på flere dage , kun at droppe igen under den femtende til fireogtyvende dage efter behandlingen.

Cytarabin Syndrom


Cytarabin Syndrome er navnet givet til en gruppe af bivirkninger , der opstår cirka seks til tolv timer efter en cytosin arabinosid behandling . Fælles symptomer på Cytarabin syndrom er feber ledsaget af smerter i dine muskler og knogler . Mindre almindelige tegn på Cytarabin syndrom omfatter brystsmerter , udslæt , utilpashed eller en følelse af spaciness og konjunktivitis eller hævelse af slimhinden omkring dine øjenlåg . Hvis du oplever Cytarabin syndrom efter en cytosin arabinosid behandling , kan din læge ordinere et kortikosteroid som en foranstaltning til at eliminere en gentagelse af symptomer efter efterfølgende behandlinger .

mindre almindelige bivirkninger

Ud over de almindelige symptomer og Cytarabin Syndrom , cytosin arabinosid har potentialet til at forårsage en række andre bivirkninger eller komplikationer . Nogle patienter oplever nyresvigt eller en manglende evne til at urinere efter behandling . Dermatologisk symptomer som kløe eller hårtab er også mulige. I sjældne tilfælde forårsager cytosin arabinosid neurologiske bivirkninger , herunder svimmelhed og hovedpine . Betændelse i spiserøret eller bugspytkirtel kan også forekomme efter en cytosin arabinosid indsprøjtning .

Lægemiddelinteraktioner

Der er nogle lægemidler , der producerer uønskede bivirkninger , når det anvendes i forbindelse med cytosin arabinosid . F. eks. samtidig brug af kemoterapi narkotika L-asparaginase øger betændelse i bugspytkirtlen Hvis du udvikler lungebetændelse eller visse bakterielle infektioner , vil din læge ikke kunne bruge Gentamicin eller quinolon antibiotika til at behandle din sygdom som cytosin arabinosid nedsætter effektiviteten af disse lægemidler . Derudover ofte symptomer på hjerte-kar- betingelser kontrolleres med Digoxin tilbage , når patienter får cytosin arabinosid .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------