Position: hotel888 > 5 >

bryst nål biopsi vs lumpectomy

   Hvorvidt en masse er fundet gennem en eksamen eller en diagnostisk test som en mammografi , er det ikke muligt at vide om det er kræft ( ondartede ), medmindre det er biopsi . Biopsier er enten ske via en nål eller under en kirurgisk procedure, der kaldes en lumpektomi . Vævet er taget fra brystet derefter sendes til en patolog , der skal undersøges for kræftceller

Definition


I en nål biopsi , er en fin ( tynd ) kanyle eller kerne ( større ) kanyle , der anvendes til at fjerne vævsprøver fra brystet . En lumpectomy er en kirurgisk procedure , hvor en masse er taget ud for biopsi . Udtrykket lumpectomy bruges også til at beskrive operation af valg i stedet for en mastektomi ( fuld fjernelse af brystet ) , når kræft er fundet . I tilfælde af en lumpektomi for en kræftpatient , masse og vævet omkring den , er som regel fjernet.

Needle Biopsi Procedure


En kanyle biopsi kan gøres på en læge kontor , radiologi center eller hospital . Lægen bruger lokal anæstesi til følelsesløs området i brystet , inden du sætter en nål . Hvis det faste er fyldt væske ( en godartet cyste ) , kan det normalt drænes . Hvis det faste er fast , en stereotaktisk nål biopsi sker normalt . Stereotaktisk nål biopsier brug radiologiske udstyr som en mammografi , MR eller ultralyd til at vejlede lægen i at fjerne flere prøver med en nål .

Kirurgisk lumpectomy


En lumpectomy sker i en operationsstue af en kirurg . En kirurg vil sommetider vælger at få området markeret med en ledning ved en radiolog før operationen . Du normalt får generel anæstesi , så du forbliver i søvn . Et snit er lavet i brystet . Hele klumper fjernes derefter til test , medmindre det er meget store , så kirurgen kan vælge at fjerne en del af massen og vente på biopsien resultat før træffer beslutning om at fjerne resten

Post-procedure

Både en nål biopsi og en lumpektomi er færdig på en ambulant , og patienten går hjem samme dag . Du kan lade snart efter en nål biopsi , og det foreslås , at nogen køre dig hjem . Efter en lumpektomi , du normalt forblive i opvågningsstuen i en time eller deromkring , indtil fuld vækket fra anæstesi . Da du stadig kan være groggy , skal du nogen til at køre dig hjem .

Recovery

En kanyle biopsi kan bare efterlade dig med en lidt ømhed . Der er normalt ingen restriktioner på aktiviteter . Efter en lumpektomi med generel anæstesi , vil du ikke være i stand til at køre bil og kan føle døsighed i 24 timer efter indgrebet. Milde smerter kan fortsætte i et par dage efter en lumpectomy afhængigt af størrelsen af indsnit og masse .

Overvejelser

Der er mindre risiko for infektion eller komplikationer med en nål biopsi i forhold til en lumpektomi , men nålen biopsier er ikke altid en mulighed . Nogle gange massen er ikke defineret nok til at blive kontrolleret ved hjælp af en kanyle biopsi . En anden overvejelse er, at resultaterne fra en lumpektomi er mere afgørende , at patologen kan kontrollere cellerne i klumper i stedet for prøver taget fra den .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------