Position: hotel888 > 5 >

diagnosticering af nasopharyngeal karcinom

   Din nasopharynx er i den øvre del af din svælg bag din næse . Det giver en passage for luft til at rejse fra din næse til din hals og derefter til dine lunger . Ifølge Mayo Clinic , er nasopharynx karcinom i USA sjældne . Det er mere almindeligt i Asien og Afrika . Faktorer såsom Epstein-Barr virus kan øge udviklingen af denne form for kræft . Diagnosticering af sygdommen kan være svært , da symptomerne efterligner andre medicinske tilstande , såsom øreinfektioner og hoved overbelastning .

Du skal bruge:
Øvelse
. Sund mad .
Rest .
Læge .

Screening


I områder , hvor nasopharynx karcinom er almindeligt , screeninger for sygdommen er en nødvendighed for høj risiko personer i diagnose for den betingelse . Blodprøver kan være behov for at screene for muligheden af Epstein-Barr virus . Hvis du har virus , vil niveauer af virus, der også skal fastlægges . Din nasopharynx også kan undersøges med et endoskop , som er en lille fleksibel slange med et kamera , for at kontrollere for tegn på tumorer eller læsioner .

Diagnostic Tests


Din læge vil foretage en fysisk undersøgelse af din hals for at se efter tegn på klumper eller masser . Klumper og masser form i din hals , når kræften er begyndt at sprede sig til dine lymfeknuder , Som et resultat heraf bliver lymfeknuderne større på grund af udbredelsen af kræft . Normalt dine lymfeknuder er på størrelse med en lille bønne . Med væksten i nasopharyngeal kræft , kan din lymfeknuder bliver på størrelse med golfbolde .

Biopsi


Når første afprøvning kan pege på tegn på nasopharyngeal kræft , ifølge American Cancer Society , en diagnose af nasopharyngeal karcinom er bekræftes, når tegn på kræft celler er opdaget i din biopsi væv . Under en biopsi , hvis en vækst der registreres med et endoskop er et lille udsnit af abnormitet udvundet fra din nasopharynx . Vævet vil derefter blive undersøgt af en patolog . En regelmæssig biopsi kan ikke være i stand til at opdage eventuelle tegn på kræft .

FNA Biopsi

En fin nål aspiration biopsi bruger en meget tynd , hule nål til at udtrække væske fra en masse på nakken . Den procedure tager kun få sekunder at få væske , i håb om at udvinde et par celler i væsken . Væsken kan blive undersøgt under et mikroskop for at kontrollere for tegn på ondartede kræftceller . Ifølge den amerikanske Cancer Society , kan en FNA biopsi afgøre , om en klump på halsen skyldes en infektion , hvis kræften spreder sig fra et andet sted , eller hvis kræften udvikles inden din lymfeknuder .

Iscenesættelse

Efter at have testet er afsluttet , og en diagnose er blevet bekræftet , iscenesættelse af din kræft , vil finde sted. Iscenesættelse opstår, når kræft celler er blevet undersøgt under et mikroskop . Stage 0 er kræft , der findes kun inden for foring af din nasopharynx . Etape I er kræft i nasopharynx . Etape II er , hvor kræften har spredt sig direkte uden for din nasopharynx , såsom at det væv af din hals eller mandler . Stadium III betyder , at kræften har spredt sig til lymfeknuder , hals og lymfeknuder , nærliggende knogler og lymfeknuder , eller at kræften er tilsyneladende på begge sider af halsen . Stage IV er det værste tidspunkt , da kræft har nu spredt sig til dit ansigt , kranium , knogler eller andre steder i kroppen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------