Position: hotel888 > 5 >

karcinom definition

   Karcinom er en type kræft , eller ondartet tumor , der udgør i huden og orgel foringer . Karcinomer er almindeligt forekommende i huden , lungerne , bryst -, tyktarms -, lever- , prostata -og mave . Karcinom celler er kendt for at sprede sig til andre organer gennem lymfeknuder , som kaldes metastaserende . Disse kræft celler er normalt opkaldt efter deres kilde i oprindelseslandet eller det organ, hvor de findes . Der findes forskellige former for tumorer der er forbundet med carcinom celler som anaplastisk tumorer og adenocarcinomer .

Diagnose


Der er flere måder at teste for en cancer . Testen lægen vælger , vil afhænge af placeringen af mistanke om kræft celler. Oftest disse kræftformer er diagnosticeret af forskellige former for biopsier , herunder fin- nål aspiration og /eller fjerne en del af den formodede tumor . Når kræften er fundet , vil det blive afholdt og sorteres . Iscenesættelse af en tumor fortæller, hvor meget det har spredt sig og klassificering bestemmer, hvordan de forskellige væv er nu fra det omgivende væv eller starte væv .

Symptomer


Carcinoma symptomer vil variere meget afhængigt af placering af tumor . Nogle individer viser tegn på symptomer på et tidligt tidspunkt , mens andre udvikler symptomer efter at kræften har spredt sig. Nogle symptomer er fælles for mange kræftformer er kuldegysninger , utilpashed , appetitløshed , træthed og vægtændringer .

Behandling


Behandlingen vil også variere efter type og placering af tumor og /eller carcinoma celler . Oftest og mest traditionelt er kemoterapi og strålebehandling anvendes som supplement til kirurgisk fjernelse . Behandlingen vil også afhænger i høj grad på scenen af karcinom , som det sommetider behandling ikke vil resultere i kur , men kan forbedre symptomerne på kræft .

hudcancer

Hudkræft er fælles karcinomer . Basalcellekarcinom og pladecellekræft er de mest almindelige typer set hos mennesker . Basalcellekarcinomer tegner sig for 90 procent af alle de hudkræft i USA . Det har ikke vist at metastaserer til andre organer , men kan vokse til at påvirke et stort område af væv . De fleste patienter med disse kræftformer er over 50 år og har haft betydelige solen eller ultraviolet lys. Planocellulært karcinom er også stærkt knyttet til solen og er mere farlig end basalcellekarcinomer fordi det gør spredes .

Lung Carcinomer

Lung karcinomer er en af de førende årsager til kræft-dødsfald , og 85 procent er forårsaget af cigaretrygning . Fremkomsten af denne sygdom er meget om , da det er svært at kæmpe og metastaserer aggressivt . I næsten halvdelen af patienter med lungekræft , har den allerede bredt sig til andre organer på tidspunktet for diagnosen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------