Position: hotel888 > 5 >

kemoterapi muligheder i behandling lymfom

   I 2009 i De Forenede Stater , vil der være ca 8. 510 nye diagnoser af Hodgkin lymfom og 65. 980 nye diagnoser af non-Hodgkin lymfom . Kemoterapi er en af de vigtigste behandlinger for begge former for lymfom . På grund af den store rækkevidde af emnet , vil denne artikel fokus på voksne lymfom . Der er utallige lægemidler, der anvendes i behandling af sygdommen , afhængigt af hvilken type og forløbet af kræft , men følgende er almindeligt anvendt kemoterapiregimer i lymfom

Hodgkin lymfom


Der er forskellige regimer af kemoterapi for Hodgkins lymfom , og du og din behandling hold vil vælge en , der passer bedst , hvordan lymfom ser under Mikroskopet , symptomerne De har fremlagt med og individuelle karakteristika . En gammel regime kaldes MOPP og indeholder stoffer nitrogen sennep , vincristin , procarbazin og prednison . Denne behandling har vist sig at være mindre effektiv til en nyere kombination , ABVD . Den ABVD behandling indeholder lægemidler doxorubicin , bleomycin , vinblastin og dacarbazin . Mens denne behandling er effektiv i mange patienter , for avancerede trin Hodgkin lymfom , der kaldes et regime eskalerede BEACOPP kan anvendes . Dette regime indeholder mere kemoterapi narkotika og består af bleomycin , etoposid , doxorubicin , cyclophosphamid , vincristin , procarbazin , prednison , og et stof kaldet Neupogen , som hjælper opbygge immunforsvaret . Dette regime har øget overlevelsesprocenten, men det forårsager sterilitet hos næsten alle patienter , og har en højere risiko for senere sekundær leukæmi .

Komplikationer af disse kemoterapi kan omfatte kvalme og opkastning , pulmonal toksicitet og hårtab . Den ældre behandling MOPP var relateret til behandlingsrelaterede leukæmi , men da denne kombination ikke bruges så ofte , er satsen for denne komplikation gået ned .

Non- Hodgkin lymfom


Non- Hodgkin lymfom kan klassificeres som indolent , eller langsomt voksende , eller aggressiv . Inden for disse grupper er mange forskellige former for non-Hodgkin lymfom , men generelt kemoterapi muligheder vil blive diskuteret her . For indolente tidlige lymfom , kan en enkelt-agent regime som det stof rituximab anvendes , samt en kombination af rituximab og en anden kemoterapi , med eller uden direkte strålebehandling . For senere indolente non- Hodgkin lymfom , standard behandling er rituximab ( R ) og en anden kemoterapeutiske regimen . Nogle kombinerede kemoterapiregimer for disse lymfomer omfatter R-CVP ( rituximab og cyclophosphamid , vincristin og prednison ) og R-CHOP ( rituximab og cyclophosphamid , doxorubicin , vincristin og prednison ) .

For aggressive non-Hodgkin lymfom , i fase I og II , standarden af pleje på nuværende tidspunkt er tre cyklusser af R-CHOP (nævnt ovenfor ) efterfulgt af instrueret strålebehandling . For trin III og IV , er R-CHOP brugt . Der er kliniske forsøg, som eksperimenterer med forskellige kemoterapiregimer for disse lymfekræft , og hvis du gerne vil vide mere om kliniske forsøg , er det bedst at spørge din læge , der ville kende den nyeste muligheder .

Komplikationer og toksicitet af disse kemoterapeutiske stoffer kan omfatte hårtab , feber , kvalme og opkastning , kulderystelser og lavt antal hvide blodlegemer , hvilket kan øge risikoen for infektion.

Andre indstillinger


Kliniske forsøg er undersøgelser , hvor nye behandlinger og medicin undersøges for at vurdere deres fordele og effekt i bekæmpelsen af sygdommen . For at kunne se , om du er berettiget til at deltage i et klinisk forsøg , eller for at finde ud af , om en klinisk undersøgelse ville gavne dig , er det bedst at tale med din læge om dine muligheder og lære mere .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------