Position: hotel888 > 5 >

kolorektal cancer forebyggelse og screening

   I 202C vil der være 106. 100 nye diagnoser af tyktarmskræft , 40. 870 nye diagnoser af endetarmskræft og 49. 920 dødsfald som følge af de to kombinerede kræft, ifølge National Cancer Institute . Tyktarmskræft opstår som følge af væv i tyktarmen , som er den længste del af tyktarmen , og rektal cancer former i væv i endetarmen , som omfatter de sidste par inches af tyktarmen . Tyktarms-og endetarmskræft er den fjerde mest almindelige kræftform blandt både mænd og kvinder i Amerika , men ved at følge de anbefalede screeninger , kan du være i stand til at reducere din risiko .

Risikofaktorer


Mens der ikke er en endelig kendt årsag til kolorektal cancer , er der kendte risikofaktorer , hvoraf nogle er modificerbare og hvoraf nogle er ikke. Have en familie historie af kolorektal cancer , ryge cigaretter , en kost med højt fedtindhold og lavt fiberindhold , at være over 50 år gammel , en historie af polypper , eller være blevet diagnosticeret med Crohns sygdom er alle kendte risikofaktorer for udvikling af kolorektal cancer .

Screening retningslinjer


Screening værktøjer hjælpe med at finde kræft eller polypper , som kan vise kræft inden der optræder symptomer eller før polypper bliver til kræft . Hvis kræft er fundet på et tidligt stadium , er det lettere behandles og mere tilbøjelige til at blive en succes . Folk nyder godt af screening omfatter enkeltpersoner på 50 år og ældre , og dem, der har en højere risiko for at udvikle kolorektal cancer , såsom mennesker med en familie historie , en historie af polypper , eller som har Crohns sygdom . Tal med din læge om det rigtige tidspunkt til at begynde screening for dig .

Screening Test


Flere test bruges til at hjælpe screene for tarmkræft . En fækal okkult blodprøve kan gøres på lægens kontor og kontrol af blod i afføringen , og en digital rektal eksamen indebærer lægen manuelt kontrollere inde i endetarmen for unormale resultater .

Tests , der involverer mere forberedelse omfatter en koloskopi og en sigmoideoskopi . I en koloskopi , er en lille tube med et kamera indsat gennem endetarmen , så lægen kan undersøge endetarmen og tyktarmen . En sigmoideoskopi ligner en koloskopi , men kun i endetarmen og nederste del af tyktarmen undersøges . I begge procedurer , alle polypper hvis der findes de er fjernet , så de kan kontrolleres for kræft .

En barium lavement er en anden test , der kan udføres . En barium lavement administreres og X-stråler er taget i tyktarmen og endetarmen . Enhver tumorer eller polypper er lettere at se på grund af barium .

Forebyggelse

Der er ting du kan gøre , som kan medvirke til at reducere din risiko for kolorektal cancer . Disse omfatter ikke at ryge , holder brug af alkohol til et minimum , der deltager i regelmæssig fysisk aktivitet , at opretholde en sund vægt og spise en fiberrig , fedtfattig kost . Der polypper fjernet kan også medvirke til at sænke risikoen for tyk-og endetarmskræft .

For postmenopausale kvinder , hormonbehandling , som indeholder både østrogen og progesteron hjælper med at reducere risikoen for tyk-og endetarmskræft . Østrogen alene terapi ikke . På grund af de øvrige risici forbundet med hormonsubstitutionsbehandling , ligesom en øget risiko for brystkræft , så tal med din læge om , hvorvidt dette er en levedygtig mulighed for dig .

Clinical Trials

Kliniske forsøg er ikke kun undersøgelser for folk med en sygdom . Der er kliniske forsøg , der gøres , som arbejder med mennesker , der ikke har kræft , men er på udkig efter måder at forebygge eller sænke deres risiko for kræft . Der er andre forsøg for folk , der har en arvelig sygdom, men ønsker at sænke deres risiko . Sommetider disse forsøg omfatter at tage kosttilskud , vitaminer , motion eller holde op med at ryge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------