Position: hotel888 > 5 >

leverkræft komplikationer

   National Cancer Institute ( NCI ) siger primær leverkræft er en malignitet , der udvikler i væv i leveren . Det er forskelligt fra metastatisk leverkræft , der starter i et andet organ , og breder sig til leveren . University of Maryland Marlene og Stewart Greenbaum Cancer Center ( UMGCC ) siger hepatocellulært carcinom er den mest udbredte type af primær leverkræft . Det gør op 84 procent af leverkræft tilfælde . Der er flere potentielle komplikationer i forbindelse med kræft i leveren .

Du skal bruge:
Øvelse
. Sund mad .
Rest .
Læge .

Risici


Selvom det ikke altid er forstået , hvorfor nogen får primær leverkræft , NIC siger, at der er flere mulige risiko factors. They omfatter infektion med hepatitis B eller C ( HBV HCV ) virus og stort forbrug af alkohol ( to eller flere drinks om dagen i mange år ) .

Den amerikanske Lever Foundations siger mere end 80 procent af leverkræft tilfælde er forbundet med skrumpelever ( en alvorlig sygdom , der forstyrrer med normal leverfunktion ) . NCI , at undersøgelser har vist , at diabetes og fedme også kan placere en person ved en højere risiko for leverkræft .

Symptomer


I de tidlige stadier , kan leverkræft ikke har nogen afslørende tegn eller symptomer . Efterhånden som sygdommen skrider frem almindelige symptomer omfatter smerter i øverste højre side af maven , abdominal oppustethed og et fast eller tung følelse i den øverste del af maven . Andre hyppige symptomer omfatter svaghed , træthed , kvalme , opkastning og gulsot , en gulfarvning af hud og øjne , lyse afføring og mørk urin .

leverbiopsi


Hvis din læge finder en klump på en X-ray i løbet af screening for leverkræft , kan han eller hun indsætter en nål i maven for at fjerne en lille mængde væv fra leveren ( en biopsi ) . Den vævsprøve vil blive undersøgt under et mikroskop for at se, om nogen kræftceller findes .

NIC hedder problemerne i forbindelse med leverbiopsier er sjældne og sædvanligvis forekommer inden for få timer efter proceduren . Blandt de mulige komplikationer er blødning og galde peritonitis ( en betændelse i membranen , at rederierne indersiden af maven og alle de indre organer ) . Død på grund af en leverbiopsi er ekstremt sjældne.

Behandling

Behandling for primær leverkræft vil afhænge af stedet og placering af tumor ( er), hvor effektivt din lever er i øjeblikket fungerer , uanset om du også har været diagnosticeret med skrumpelever , og om kræften har spredt sig ud over leveren .

Ifølge NIC , hvis hepatocellulært carcinom er diagnosticeret tidligt , kan opereres eller en levertransplantation behandle små eller langsomt voksende tumorer . Desværre er nogle få tilfælde er fanget i de tidlige stadier . En mundtlig medicin , som blokerer tumor vækst ( Sorafenib toslate , eller mærke Nexavar ) er blevet godkendt til patienter med sent stadium hepatocellulært carcinom .

Komplikationer

NIC siger komplikationer forbundet med hepatocellulært carcinom er gastrointestinale blødninger og leversvigt . Det er også sandsynligt at sprede uden for leveren . Ifølge Mayo Clinic , det fremskredne stadium , hvor leverkræft er ofte diagnosticeres kan gøre konventionel kemoterapi uden virkning. Og i mange patienter har en tendens leverkræft at komme tilbage efter operationen .

Sekundær betingelser

Behandling af leverkræft kan være vanskeligt, fordi der ud over kræft selv , mange patienter har leverskade af forudbestående sygdomme som hepatitis og /eller skrumpelever. I henhold til Stanford School of Medicine , de lever af nogle patienter er så dysfunktionel , at de er mere tilbøjelige til at dø af leversvigt end fra kræft selv . En læge og patienten skal nøje afveje de potentielle fordele ved de forskellige behandlingsmuligheder mod risikoen for leversvigt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------