Position: hotel888 > 5 >

oplysninger om tyktarmskræft

   National Cancer Institute anslår , at i 202C der vil være 106. 100 nye diagnoser af tyktarmskræft i USA . Tyktarmen er en del af fordøjelsessystemet , og tyktarmen i sig selv er de første seks meter af de store intestine. It kaldes også tarmen . Tyktarmskræft og endetarmskræft , grupperes undertiden sammen som kolorektal kræft , men det er ikke det samme kræft

Risikofaktorer


Faktorer , der øger din risiko for at udvikle kræft i tyktarmen omfatte være over 50 år , have polypper ( vækster i tyktarmen eller endetarmen ) , at have en familie historie af kolorektal cancer , der Crohns sygdom , og cigaretrygning . Kost med et højt indhold af fedt og lavt fiberindhold har også vist sig at øge risikoen .

Symptomer


Forstoppelse , blod i afføringen , træthed , diarré , kvalme og opkastning , og føler som om , selv om de har en afføring , Deres tarm har ikke tømt , kan alle være symptomer på tyktarmskræft . Dog kan disse også være tegn på andre lidelser , så det er bedst at se din læge for en eksamen , hvis du oplever nogen af disse symptomer .

Diagnose


Under en eksamen til at screene for kræft i tyktarmen , en fækal okkult blodprøve for at tjekke for blod i afføringen kan ske , samt en digital rektal eksamen . Diagnosticering af tyktarmskræft kan ske ved en koloskopi , en sigmoideoskopi , eller en biopsi , som undersøger et lille stykke væv taget fra tyktarmen .

Behandling

Tyktarmskræft kan behandles med en vifte af muligheder , og generelt behandling vil omfatte en eller flere former for terapi . Disse omfatter kirurgi , stråling , biologiske og kemoterapi . Ikke alle operationer for tyktarmskræft resultere i en kolostomi taske . Den type kirurgi afhænger fase af kræft , og omfanget af spredningen .

Berømte Slips

Ronald Reagan , Sharon Osbourne , Audrey Hepburn , pave Johannes Paul II , Tony Snow og Darryl Strawberry er alle kendte mennesker der har været diagnosticeret med tyktarmskræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------