Position: hotel888 > 5 >

stadier af terminal lungekræft

   Ifølge Centers for Disease Control , dør flere mennesker af lungekræft hvert år end nogen anden kræft , herunder brystkræft , prostatakræft og tyktarmskræft tilsammen kræft . Bidrag til terminalen natur lungesygdom er , at de fleste mennesker ikke er diagnosticeret , indtil sygdommen er skredet . At fastslå omfanget af sygdommen , læger tildele en klassifikation-begrænset eller omfattende-og en række trin , der er baseret på størrelsen af tumor ( er) og hvor langt kræft har spredt sig

Du skal bruge: .
Øvelse .
Sund mad .
Rest .
Læge .

Limited Sygdom


Kræft , der er i en lunge kun , og måske lymfeknuderne på den samme side , er klassificeret som begrænset sygdom . Patienter med begrænset sygdom kan kvalificere sig til at modtage lokale behandlinger som kirurgi eller strålebehandling for at udrydde kræft .

udbredt sygdom


Patienter , hvis kræft har spredt sig til begge lunger , til lymfeknuder på den modsatte side eller til fjerne organer er klassificeret som havende en omfattende sygdom . Hvis væsken der omgiver lungerne er positiv for kræftceller , kræft også er klassificeret som omfattende sygdom . Ifølge den amerikanske Cancer Society , har to ud af tre patienter med lungekræft omfattende sygdom på diagnose . Personer med udbredt sygdom betragtes terminal og sandsynligvis ikke at blive helbredt .

fase I og II


Fase I lungekræft er lokaliseret til kun én lunge . Denne fase er opdelt i fase Ia eller fase Ib , afhængigt af størrelsen af tumor . Når tumorer er mellem 5 og 7 cm uden at inficere de omkringliggende lymfeknuder ( IIa ) , eller mindre end 5 cm , men er i lymfeknuderne i nærheden af inficerede lungerne ( IIb ) , er kræft anses for at være fase II . Selv om disse kræftformer ikke nødvendigvis betragtes som terminal , den fem- årige overlevelsesrate , hvilket betyder, at antallet af patienter, som bor 5 år efter diagnosen , for fase I er kun 31 procent , og for fase II er det kun 19 procent .

Stage III

Kræft , der er større end 7 cm og har spredt sig til lymfeknuderne , er det brystvæg eller omgivende organer såsom mellemgulvet , luftrør , spiserør , hjerte-eller spinal knogle anses for at være Stage III . Patienter med stadium III cancer kan have en kollapset eller betændte lunger som følge af opbygning af slim . Denne fase af kræft er normalt terminal , den fem- års overlevelse er kun 8 procent

Stage IV

Når tumorer er i begge lunger og /eller har spredt sig til andre dele af kroppen såsom lever . eller knogler , eller har forvoldt pleural effusion ( ophobning af væske omkring lungerne , der har kræft celler) , er kræft klassificeret som Stage IV . Stage IV lungekræft har en fem-års overlevelse på kun 2 procent .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------