Position: hotel888 > 5 >

bivirkninger af chemotherpy

   Par sætninger på det engelske sprog er mere skræmmende end ordene " Du har kræft . " Hvis du eller en elsket man har været påvirket af denne frygtede tilstand , kan lægen har foreslået flere muligheder for behandling . Kemoterapi er en af de mest almindelige former for kræftbehandling i brug i dag , men det gør en risiko for potentielle bivirkninger

Hvorfor Kemoterapi Årsager Side Effects


Kemoterapi er en proces , der bruger specifikke lægemidler til at dræbe kræftceller i kroppen . Desværre er sunde celler , især dem , som konstant i en tilstand af splittelse og genvækst , ofte ødelagt i processen . Dette collateral damage er grundlaget for de fleste af de velkendte kemoterapi bivirkninger .

Beskadigede Bone Marrow


Når knoglemarven er beskadiget ved kemoterapi , vil mærkbare ændringer vises i patientens blod . Mens dette ikke vil blive vist hurtigt efter den første behandling med kemoterapi , er det en almindelig bivirkning , at alle patienter får kemoterapi aktie. Ændringerne af blodets cellulære makeup vil spores med jævne mellemrum fra din læge .

Kvalme og opkastning


To nært relaterede bivirkninger , at mange patienter, som får kemoterapi udholde er kvalme og opkastning . De lægemidler , der anvendes i kemoterapi er lokalirriterende for foring af fordøjelseskanalen og dermed bidrage til udseende bivirkninger .

hårtab eller alopeci

Næsten alle patienter, der får kemoterapi pause til at overveje hårtab , når de først hører ordet kræft . Det er en meget almindelig bivirkning ved kemoterapi , men sværhedsgraden af denne bivirkning varierer alt efter den individuelle og specifikke kemoterapi narkotika .

Ændringer i appetit og vægt

Ofte er forbundet med kvalme og opkastning , der er nævnt ovenfor , udsving i vægt og den nærmeste samlede tab af appetit kan følge kemoterapibehandlingen .

tarmproblemer

Mange patienter får kemoterapi lider af tarmproblemer , herunder forstoppelse og diarré .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------