Position: hotel888 > 5 >

diagnosticering af kræft i spiserøret

   Spiserøret er en muskuløs del af fordøjelseskanalen , hvor maden passerer igennem fra munden til maven . Spiserøret er omkring 10 " lang . Esophageal kræft er en unormal vækst af celler i spiserøret . unormale celler kan klumpe sammen og danne tumorer , der kan kræft eller ikke-kræft . Metastase sker når kræften spreder fra sit oprindelige sted og skader andre organer og væv . Esophageal kræft er diagnosticeret med en række tests og procedurer , men ikke alle prøver vil blive angivet for alle .

Behandlere Eksamen


Din læge vil vurdere dig for risikofaktorer , udføre en fysisk eksamen , så blod arbejde , og undersøge dig for tegn og symptomer på kræft i spiserøret . Tegn og symptomer på kræft i spiserøret indeholde en fornemmelse af, at fødevarer fast i din hals , manglende evne til at sluge fast føde , smerte eller ubehag i brystet , smertefuld synkning , vægttab , hæshed , hikke og tilstedeværelsen af sort afføring . Din læge vil beordre lab arbejde for at tjekke for højt kalk i blodet , der kan også være et tegn på mulig kræft i spiserøret .

X-ray tests


Din læge kan bestille en barium svale eller en computertomografi ( CT ) -scanning . Barium sluge er normalt den første test , der anvendes til at diagnosticere kræft , men kan ikke bruges til at se , om kræften har spredt sig ud i spiserøret . Under en barium svale test, barium skitserer spiserøret på en X-ray giver din læge til at se eventuelle uregelmæssigheder i spiserøret overfladen .

CT -scanning er en mere detaljeret X-ray , som kan give din læge for at se, om kræften har spredt sig til andre dele af kroppen og hjælpe med at bestemme , om operation er en mulighed for din situation . Hvis din læge bestiller en CT- scanning med kontrast du bliver nødt til at drikke 01:59 pints af en væske kontrast løsning, der vil skitsere de spiserøret og tarmene .

MR Test


En magnetisk resonans imaging ( MRI ) test bruger radio bølger og stærke magneter at udarbejde en detaljeret billede af kroppens væv . I denne type test , vil du blive placeret i en tube -lignende maskine , så længe en time-hvilket kan være et problem for nogen, der lider af klaustrofobi . Før denne test , kan din læge give dig en medicin til at hjælpe dig slappe af.

Radioaktive partikeltest

En positron emissions tomografi ( PET ) test bruges til at fortælle om kræftbehandling virker , for at se om kræften er spredning og til at finde små forekomster af kræftceller , der kan have været savnet på andre tests. En radioaktiv sukker injiceres i en vene , og da kræftceller bruger sukker hurtigere end normalt væv , vil det radioaktive sukker koncentreres i områder af kræft .

Endoskopi Test

En endoskopi er visualiseringen af kroppen strukturer ved hjælp af en fleksibel , smalle rør med en lys og videokamera på enden . Kameraet er tilsluttet til et tv . En øvre endoskopi sker under sedation . I denne procedure , passerer din læge endoskopet gennem munden og ind i spiserøret og maven og er i stand til at se abnormaliteter på en tv-skærm .

Biopsi

En biopsi er den eneste test for at bekræfte , at kræftceller er til stede i spiserøret . En biopsi er fjernelsen af et lille stykke af tvivlsom esophageal væv . Vævet sendes til et laboratorium for analyse . En vævsprøve kan opnås ved en bøde -nål biopsi eller en kerne nål biopsi . Visse tests som en CT- scanning eller endoskopi kan foretages sammen med en biopsi for at sikre det korrekte areal er samplet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------