Position: hotel888 > 5 >

ernæringsmæssige måltider til kræftpatienter

   Kom korrekt ernæring , mens de gennemgår behandling for kræft kan være svært . Dette skyldes, at kræftpatienter oplever en lang række bivirkninger , herunder appetitløshed , vægt udsving , ondt i tænderne , hals og tandkød , kvalme , mundtørhed , forstoppelse og diarré . Kræftpatienter normalt brug for at spise højt kalorieindhold , protein-rige fødevarer for at kompensere for tabet af næringsstoffer , der forekommer under behandlingen. Der er en bred vifte af måltider , der kan hjælpe kræftpatienter får den næring , de behøver , mens du arbejder med de fysiske begrænsninger behandling ofte medfører .

flydende måltider


En af de nemmeste måder for kræftpatienter behandling med kvalme og tab af appetit for at få næringsstoffer , er gennem flydende måltider . Drik højt kalorieindhold , næringsrige drikke som juice og mælk blandet med en pulveriseret måltid udskiftning . Smoothies er også mild og let at fordøje . For at gøre et måltid , kombinerer en kop hel- mælk yoghurt , 1 Tabls . af mælk . cut-up frosne og friske frugter og 1 /8 til 1 /4 kop af en fiber kilde ( f. eks hvedekim eller klid flager ) i en blenderHvis patienten er tilladt at have sojaprodukter , tilføje nogle kubik silkeblød tofu for ekstra protein . Hvis patientens vægttab er et særligt problem , tilføje et scoop af præmien is til smoothie .

proteinrige Måltider


Kræftpatienter kræver ofte en forhøjet proteinkilde for at kompensere for fejl og mangler som følge af behandlingen . Protein øger patientens styrke og hjælper med at bevare og genopbygge væv påvirket af behandling . Et protein-rige måltid for en kræftpatient bør omfatte en stor del af bønner , tofu , fjerkræ , fisk eller æg sammen med en side af bladgrøntsager eller edamame og nogle yoghurt . Undgå stegt mad . Patienten bør spise høj- protein post før resten af maden , da han kan blive fuld hurtigt . Nogle patienter er mere i stand til at spise en stor , protein -laden måltid første ting om morgenen , fordi de er veludhvilet .

små måltider


Patienter, som oplever tab af appetit kan være nødvendigt at spise små måltider i løbet af dagen og forbruge mindre mængder af kalorie-tætte fødevarer med få timers mellemrum . Ost og kiks , muffins , budding lavet med mælk , peanut-smør sandwiches , hytteost med frugt og yoghurt er eksempler på små måltider , der er ernæringsmæssig .

Soft Måltider

Kræftbehandling kan forårsage tand og tandkød smerter , samt ondt i halsen . Af denne grund kan kræftpatienter ønsker at holde fast med bløde måltider . Men der er muligheder i tillæg til milkshakes , yoghurt , røræg og budding . Kog en portion pasta , indtil det er rørstrømsk , så bland det med en ikke-sure fløde sauce eller en kop purerede grøntsager, såsom gulerødder eller butternut squash . Serveres drysset med parmesanost . Du kan også lave en blød shepherd's pie ved at sprede lag af purerede grøntsager , sovs og mosede kartofler i et ovnfast fad og bagning det udækkede ved 350 grader Fahrenheit indtil lidt brun .

kolde måltider

Nogle gange patienternes kvalme udløses af duften af mad . Servering kold mad til disse patienter kan hjælpe dem spise mere . Freeze frugter som druer eller fersken skiver . Kolde supper såsom gazpacho kan være lettere at sluge end varm suppe . Frosne yoghurt , kold creme , milkshakes og is er glimrende kolde kilder til protein .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------