Position: hotel888 > 5 >

forebyggelse af kræft i skjoldbruskkirtlen

   Skjoldbruskkirtlen er en sommerfugl-formet kirtel beliggende i den forreste del af halsen , under adamsæble . Denne kirtel regulerer stofskiftet og producerer et kemikalie, der styrer , hvordan kroppen bruger calcium . Mange typer af kræft , både benigne og maligne , kan begynde i skjoldbruskkirtlen og spreder sig til andre dele af kroppen . For det meste kan disse kræftformer kan forebygges ved at følge nogle få enkle retningslinjer

Betydning


Ifølge American Cancer Society , vil der være en anslået 37. 200 nye tilfælde af kræft i skjoldbruskkirtlen diagnosticeret i USA i 2009 . Det samme statistikker anslår , at mere end 1600 mennesker vil dø af sygdommen . Kun omkring én procent af de indberettede kræftdiagnoser inddrage kræft i skjoldbruskkirtlen , så det stadig i dag en af de mindst almindelige kræftformer . Det er dog den ottende mest almindeligt diagnosticeret kræft hos kvinder .

Prognose


Heldigvis , ud over at være et af de mindst almindelige kræftform , thyreoideacancer er et af de mindst dødbringende . Den 5- årige overlevelsesrate for kræft i skjoldbruskkirtlen , som er den procentdel af mennesker, der stadig i live fem år efter den første diagnose , er 97 procent . Disse diagnosticeret med kræft i skjoldbruskkirtlen er normalt yngre end den typiske kræftpatient . Næsten 66 procent af kræft i skjoldbruskkirtlen patienter er mellem 20 og 55 år.

Risikofaktorer


Undersøgelser har vist, at der er et par risikofaktorer forbundet med kræft i skjoldbruskkirtlen . Mennesker, der udsættes for større end normalt mængder stråling er mere tilbøjelige til at udvikle denne sygdom . Dem med familie historier om medullært kræft i skjoldbruskkirtlen , som kan overleveret fra forældre til barn , eller af struma eller colon vækstrater er i øget risiko. Endelig har undersøgelser vist, at disse spise en kost lavt jod øger deres risiko for at udvikle kræft i skjoldbruskkirtlen .

Forebyggelse /Solution

Det er meget vanskeligt at forhindre kræft i skjoldbruskkirtlen , simpelthen fordi risikofaktorer er en smule vage og løst defineret . Da stråling er kendt for at bidrage til sygdommen , og sørg for , at du undgår unødige X-stråler er en god idé . Dette gælder især for børn .

Hvis du kender din familie har en historie medullært thyreoidea karcinom , så spørg din læge om genetiske tests øjeblikket er til rådighed , at test for mutationer findes i familiære udgave af sygdommen . Fjernelse af skjoldbruskkirtlen anbefales normalt at behandle disse sager . Selvfølgelig bør du opdager en familie forbindelse til denne sygdom , har hver anden familiemedlem testes for det .

Self-screening

kræft i skjoldbruskkirtlen kan diagnosticeres tidligt ved en hjælp af en enkelt selvstændig screening proces . Regelmæssigt kontrollerer din hals for klumper eller enhver anden unormal vækster . Tal med din læge , så snart du kan , hvis du mener du har fundet noget ud over det sædvanlige . Du bør undersøge din hals mindst to gange om året for alle klumper , efter de mest kræft læger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------